Reklaam sulgub sekundi pärast

HEIDI RUUL: halastamatud kummitused magamistoas

Lapseeas pimedas magamistoas olles oli mul tihti tunne nagu keegi jälgiks mind. Kummitused ja koletised peitsid end olenevalt päevast nii voodi all kui riidekapis. Üle kahekümne aasta hiljem tundub, et kummitused magamistoas pole mingi väljamõeldis, vaid asi, millega tuleb mõnikord ka täiskasvanutel rinda pista. 

Lapseeas pimedas magamistoas olles oli mul tihti tunne, nagu keegi jälgiks mind. Kummitused ja koletised peitsid end olenevalt päevast nii voodi all kui riidekapis. Üle kahekümne aasta hiljem tundub, et kummitused magamistoas pole mingi väljamõeldis, vaid asi, millega tuleb mõnikord ka täiskasvanutel rinda pista. 

Esimesel korral meesterahvale külla minnes ja tema magamistuppa astudes käib täiesti tahtmatult peast läbi sari pilte sellest, kellega ning mida kõike selles ruumis juba varasemalt praktiseeritud on. Täiesti ebavajalikud välgatused, aga ometigi on need tavaliselt oma rumalast olemusest hoolimata olemas - tahad seda siis või mitte. Mina nimetan neid juba mõnda aega hellitavalt magamistoa kummitusteks. Kuid nad ei ilmuta end iga kord ühel ja samal viisil, vaid kannavad oma nime uhkusega ning üllatavad meid just siis, kui seda kõige vähem oodata oskame.  

Eelmises suhtes oli mul üks igapäevane ja üsna tüütu mure - nimelt meeldis minu toonasele mehele kohutavalt kõigi oma eksnaistega üsna tihedalt suhelda. Olime nendel teemadel arutledes teineteisega ehk liigagi avameelsed ja see omakorda põhjustas ettenägematuid probleeme. Suurimaks neist oli see, et iga kord, kui juhtusime peale taolist vestlust seksima, kujutasin ma oma pisikeses peas endale väga selgelt ette, kuidas seesama mees oma eksiga seksib - lapsepõlves kardetud kummitused olid vahepeal palju ülbemaks muutunud ja voodi alt voodi peale kolinud. Ehk kui keegi küsiks minu käest, kas olen kahe inimesega korraga seksinud, siis põhimõtteliselt võiksin julgelt jaatava vastuse anda - meid oli kolm: mina, minu mees ja tema eks - ménage à trois. See, et paljud inimesed voodis müdistades partneri asemel kellelegi teisele mõtlevad, on kuuldu põhjal üsna tihe nähtus - küll aga ei mängi reeglina naiste erootilistes fantaasiates pearolli mehe eksnaine!

Paraku pole see ainus kummituseliik, keda oma magamistoas kohanud olen. Teiseks kummituseks sai minu enda eksmees. Kui me lahku läksime, olin veendunud, et teist sellist, kes on voodis lausa nii hea, et tahaks su mõnust mööda seinu ronima panna, pole olemas. Keha nõuab oma ja peale aastapikkust tsölibaati taas kord vahekorda astudes muutus vastava meeleolu hoidmine oodatust tunduvalt keerulisemaks. Mina nimelt olin endale kolju sisse raiunud, et sellest tuleb nüüd kindlasti mingi täiesti mõttetu üritus - partneriks on ju hoopis keegi teine! Suureks jahmatuseks selgus aga, et tegemist on veelgi ägedama partneriga ja nüüd on tõenäoliselt temast saamas kummitus, kelle varjust tuleviku-üritajatel üle hüpata tuleb.

Üks sõbranna rääkis mulle, et ajal, kui ta oma meest petmises kahtlustas, kujutas ta iga kord seksides endale ette, kuidas mees mõne võõra naisega linade vahel püherdab. Veidral kombel tunnistas ta muuhulgas, et see mõte erutas teda ning muutis paari voodielu kõvasti paremaks! Õige pea kadus sellest suhtest ka igasugune ülemõtlemisest põhjustatud alusetu kahtlustamine. Vähemalt üks positiivne näide elust enesest! 

Kuid mida taoliste kummitustega peale hakata või ehk ei peakski nende suhtes midagi ette võtma? Lapsepõlves aitas voodialuste tontide vastu väga hästi tavaline öölamp. Nüüd, kui kummitused on hoopis teistsuguse tähenduse ja kuju omandanud, ei piisa nendest lahtisaamiseks enam ainult heast valgustusest. Ainsaks lahenduseks on vist süütu mees ning tuttuus magamistuba veel uuema voodiga! Seda kõike on aga ilmselgelt liiga palju tahetud... Aga õnneks võib juba varsti jõuluimele loota, või mis?!

Heidi Ruul