Reklaam sulgub sekundi pärast

HEIDI RUUL: kas naistele on üheöösuhted lubatud?

Olles juba peaaegu aasta teadlikult oma sõbrannade seksuaalsetele seiklustele südamest kaasa elanud, hakkasin ma mõtlema, et kui kaugele võib õigupoolest üks vaba naine seksi nimel minna? Tundub justkui meestele oleks kõik lubatud aga naiste puhul on olukord hoopis teine. Kui naine ilma tunneteta seksile isegi mõelda julgeb, ristitakse ta automaatselt lehtsabaks. Ma pole küll eriline feminist aga see on teema, mis äratas minu sees pisut uimase naisõiguslase, kes nüüd tüüpilise naisena kõva kisa tegema hakkab! 

Olles juba peaaegu aasta teadlikult oma sõbrannade seksuaalsetele seiklustele südamest kaasa elanud, hakkasin ma mõtlema, et kui kaugele võib õigupoolest üks vaba naine seksi nimel minna? Tundub, justkui meestele oleks kõik lubatud, aga naiste puhul on olukord hoopis teine. Kui naine ilma tunneteta seksile isegi mõelda julgeb, ristitakse ta automaatselt lehtsabaks. Ma pole küll eriline feminist, aga see on teema, mis äratas minu sees pisut uimase naisõiguslase, kes nüüd tüüpilise naisena kõva kisa tegema hakkab! 

Seks on osa normaalsest elust ning tunnistame või mitte - me kõik vajame seda! Vabadel meestel pole reeglina seksi leidmisega erilisi probleeme. Mulle kui kõrvaltvaatajale on jäänud mulje, et klubides õngitsemas käivad mehed leiavad üheks ööks õige kaaslase vaid nelja kuni viie kleepivmagusa kokteili eest. Ilmselt võib mehe pingutustele lisada veel ka mõned imalad, kuid see-eest ilmselgelt vajalikud hädavaled, mõneeurose taksotšeki ning hotellitoa arve. See kõik on ühiskonna silmis täiesti aktsepteeritav! Kui keegi vaikselt mõtlebki, et selline seksšopping pole normaalne, siis ei öelda seda reeglina välja! Mehed kipuvad sedasorti saavutustega oma sõpruskonnas kelkima ja kõik elavad neile kaasa, justkui oleks tüüp saanud hakkama globaalselt tähtsa teoga: päästnud Aafrika nälgivad lapsed, lõpetanud pideva paugutamise Lähis-Idas või leiutanud toimiva ravimi vähi ennetamiseks.  

Naiste puhul on olukord hoopis teistsugune. Enamik naistest, keda mul on au tunda, ei julge antud teemal sõna võtta. Nad kardavad, mida neist seejärel arvata võidakse. Kes soovib, võib mu nüüd ametlikult hukka mõista, aga ma arvan, et puhtalt seksi eesmärgil loodud üheöösuhted peaksid ka naiste puhul aktsepteeritavad olema. Kui mul parasjagu elu armastust käepärast võtta pole, mida ma siis tegema peaksin? Kas mina olen selles süüdi, et ta oma lonkava hobusega kuskil vales kohas ringi kablutab? Kas peaksin lihtsalt oodates kuivama ja sellest tekkinud pinged teiste peal välja elama? 

Üks 84aastane mees ütles mulle kord naljaga pooleks, et tema seksib alati esimesel kohtumisel, sest nii kõrges eas ei pruugi asi enam teise kohtumiseni jõudagi. Tegelikult kuulub samasse kategooriasse ka üheöösuhe. Tookord olin ma vanahärra avaldusest niivõrd šokeeritud, et ei osanud isegi kuidagi reageerida. Tänaseks teda enam pole ja mul on olnud aega, et vanahärra sõnade üle pisut mõtiskleda. Keegi ei tea, kui kauaks talle elu on antud - miks seda siis nautimise asemel raisata? Ma saan aru, et ühiskond ei tolereeri esimesel kohtumisel sängi hüppamist ning üheöösuhteid, kuid mida me seda tehes siis tegelikult kaotame? Aeg on püha ja meile antud ajast tuleks alati maksimum välja pigistada. Seda isegi siis, kui see tähendab seksuaalse rahulduse eesmärgil atraktiivse mehega linade vahele hüppamist (kõlab kohutavalt, eks?).

Miks peaks naisi üheöösuhete eest hukka mõistma, kui mehed selle eest suisa kiidusõnu ning kaaskondlaste austust pälvivad? Kõik, mis meestele on lubatud, on naistele keelatud! Vot see on diskrimineerimine! Kõigil peaks olema võimalus seksida kellega iganes nad soovivad. Seda loomulikult eeldusel, et kahe inimese vahel ei ole sellel hetkel petlikke illusioone ning valesid lubadusi.  

Pole vahet, kas oled parasjagu suhtes või mitte, seks on miski, mida vajab nii sinu keha kui ka hing. Kui mõlemad osapooled on olukorrast ühisel arusaamal, siis ei tohiks neid miski takistada - ammugi mitte mingite viltuste pilkude pildujad. Oled vaba, suhtes või abielus - vahet pole! Seksige! Seksige palju ja seksige hingest! Seksige magamistoas, autos, laual, põrandal, pargipingil või metsatukas. Seksige kasvõi puu otsas, kui see teile sobib! Tundke elust mõnu ja tehke seda süümepiinadeta. Aga kui sa tõesti arvad, et ainult orgasmi nimel vahekorda astumine on patt, siis jäta meelde: seks on nagu pokker - kui sul head partnerit pole, siis jääb vaid üle loota, et sul on väga tugev käsi.

Heidi Ruul 

Artikkel ilmus ajakirjas Buduaar suvi 2015