Reklaam sulgub sekundi pärast

HEIDI RUUL: kuue sõnaga vanemate meeste kaitseks

Ma pole sellest kunagi saladust teinud, et peale üht väga meeldejäävat (tõlge: valusat) kogemust on minust saanud endast nooremate meeste suhtes korralik skeptik. Kunagi ammu sai juba kirjutatud teemal, et kui soovid last, siis võta endale pigem noorem mees - teeb sama välja. Jah, võib vist julgelt öelda, et olen tänaseks kahe käega vanemate meeste pooldaja. Esiteks suudavad nad ennast suhtes hoopis teistmoodi kehtestada ja olgem ausad, kui nad voodis hakkama ei saaks, siis võtaks ühe käe sealt toetusmeeskonnast kohe vähemaks. 

Ma pole sellest kunagi saladust teinud, et peale üht väga meeldejäävat (tõlge: valusat) kogemust on minust saanud endast nooremate meeste suhtes korralik skeptik. Kunagi ammu sai juba kirjutatud teemal, et kui soovid last, siis võta endale pigem noorem mees - teeb sama välja. Jah, võib vist julgelt öelda, et olen tänaseks kahe käega vanemate meeste pooldaja. Esiteks suudavad nad ennast suhtes hoopis teistmoodi kehtestada ja olgem ausad, kui nad voodis hakkama ei saaks, siis võtaks ühe käe sealt toetusmeeskonnast kohe vähemaks. 

Kui sulle meenub vanematest meestest rääkides esimese asjana hall juuksetuust ja karp Viagrat, siis oled sa asjadest päris valesti aru saanud. Mul on olnud suhe endast (palju) vanema mehega. Käsi südamel - mul pole ühtegi daddy-issue't. Ta lihtsalt oli antud momendil minu jaoks kõige kuumem, naljakam ja põnevam mees maailmas. Temaga aja veetmine oli igas võimalikus mõttes kvaliteetne ja erines täiesti sellest, mida kahekümnendates mehed pakkuda oskavad (suudavad või tahavad). Olin üleni tema lummuses juba tükk aega varem, kui avastasin, et lisaks kõigele suudab ta voodielule hoopis uue tähenduse anda (tõlge: vahekord võib kesta ka üheksa tundi ja naine võib seejuures saada minimaalselt kaheksa uskumatult õnnelikku lõppu). Seega, kas on mõtet hakata vanustega matemaatilisi tehteid tegema? Lihtsalt seetõttu, et keegi kuskil ehk viltu vaatab? 

Kuidas siis vanemad mehed lasteaiast (just nii kutsub minu armas sõbranna mu kallist kahekümnendates eksi) erinevad? Ütlen kohe ära, et vanematel meestel on nooremate sookaaslaste ees nimekirja jagu eeliseid! 

1. Ta tunneb ennast läbi ja lõhki. Oleks ka imelik, kui 40aastasel mehel poleks aimugi, kes ta selline on ja miks ta parasjagu midagi teeb. Noored mehed alles nuputavad ja see nuputamine toob naise jaoks kaasa minimaalselt kuus migreeni, viisteist lahkuminekut ja neliteist leppimist.

2. Kellegi naiselik puudutus on kogu raske töö juba ära teinud. Öelge, mis tahate, aga teemandid vajavad lihvimist! Ta on ilmselgelt oma elus juba mõned suhted läbi teinud ja need naised seal minevikus on sinu eest suurema lihvimisega juba hakkama saanud. Paraku läks kuskil siiski midagi nihu (kohutavalt kahju...) ja nüüd saad ise nende naiste raske töö vilju nautida. 

3. Ta on alati toetav. Pole absoluutselt mingit vahet, millise (hullumeelse) idee sa parasjagu välja käid - tema oskab sulle omast kogemusest nõu anda, sest viimaseid on tal juba omajagu.

4. Ta ei sõida sinust voodis üle. Jajah, jälle ta räägib seksist, eks ole?! No mis parata, sellest ei saa ka siinkohal kohe kuidagi üle ega ümber. Esiteks on vanem mees tunduvalt enesekindlam. Teiseks teab ta pagana hästi, mida ta teeb. No ja kui tõesti ei tea, siis jookse minema, sest kui ta nelja või viie kümnendi jooksul midagi selgeks õppida pole suutnud, siis ei suuda ka sina talle uusi trikke õpetada. 

5. Ta jääbki sama vingeks kui ta täna on. Mõned inimesed kaotavad oma isu Elada juba varajastes kahekümnendates poolkogemata kuskile ära. Kui sul veab aga nii palju, et leiad vanema mehe, kes suudab, oskab ja tahab sinuga sammu pidada, siis mida veel tahta? 

6. Ja need juuksed! Okei, see on nüüd küll täiesti personaalne kiiks ja igaühe peast hurmavalt halle juuksekarvu kahjuks (või õnneks) ei leia, aga minu arvates muudavad need mehe kuidagi ERILISELT vastupandamatuks. Ausalt, ma ei tea, miks see nii on. George Clooney, anyone?!

Pikka juttu lühidalt kokku võttes - vanus on ja jääb pelgalt numbriks. Ma ei väidagi, et Kapa-Kohila poe taga kaheliitrist õlle luristades pensipäeva ootav Ivo kuidagi ahvatlevana tunduma peaks (vähemalt mitte funktsioneeriva haistmis-, kuulmis- ja nägemismeelega naise jaoks), aga kui sinu elus on keegi äärmiselt sümpaatne mees, kelle noorusaastatel sa alles ilmavalgust nägid, siis ära löö talle pelgalt vanuse tõttu käega. See asi ON proovimist väärt!

H.