Reklaam sulgub sekundi pärast

Helena-Reet: usk ning armastus on võimsaimad relvad maailmas!

Ravimtaimede müstiline maailm on mulle alati huvi pakkunud. Olen omal nahal katsetanud, raamatutest lugenud, ajakirjadest välja lõiganud, internetist välja printinud ning välismeediast tõlkinud erinevate taimede kohta infot ning kokku pannud oma pisikese "nõia- ja taimeraamatu", mille põnevamaid osi soovin ka teiega jagada. Ma usun, et tähtsam kui juba olemasolevate sümptomitega võitlemine on elu müsteeriumi, universumi võimsuse ja ravitsemise pühadusse uskumine. Usk ning armastus on võimsamad relvad maailmas!

Ravimtaimede müstiline maailm on mulle alati huvi pakkunud. Olen omal nahal katsetanud, raamatutest lugenud, ajakirjadest välja lõiganud, internetist välja printinud ning välismeediast tõlkinud erinevate taimede kohta infot ning kokku pannud oma pisikese "nõia- ja taimeraamatu", mille põnevamaid osi soovin ka teiega jagada. Ma usun, et tähtsam kui juba olemasolevate sümptomitega võitlemine on elu müsteeriumi, universumi võimsuse ja ravitsemise pühadusse uskumine. Usk ning armastus on võimsaimad relvad maailmas! 

Ravimtaimede maagilised omadused on teada juba iidsetest aegadest. Kuni 18.sajandini oli taimemeditsiin peaaegu ainsaks efektiivseks ravimeetodiks. Juba Hippokrates, kreeka arst ja meditsiini isa, propageeris ravimtaimi koos värske õhu, puhkuse ja tervisliku toiduga. Kui homoöpaatia põhimõte on, et "sarnane ravib sarnast", siis minu põhimõte on, et "kõik mis teed, teed endale". Kõik mida endast arvad, kõik mida teiste kohta ütled, kõik mida endale või teistele soovid - lõpuks jõuab kõik sinu enda juurde kokku. Sinu välja õhatud soovid, sinu kõvasti välja öeldud sõnad - kõik jõuab universumi. Nagu ma ühes nõiakunsti puudutavas nupukeses juba kirjutasin - MAAGIA TOITUB NING KASUTAB universumi energiat!

Ütlen kohe ära, et nõiduda ning loitsida mulle ei meeldi, küll aga usun ma siiralt taeva poole saadetud soovide täitumist ning ravimtaimede, kuufaaside ning looduse jõudu.


Harilik rosmariin (Rosmarinus officinalis)

Kõige rohkem müstikat on seotud taimedega, mida on keeruline kasvatada. Taimi on lisaks ravimeetoditele kasutatud nii armurohuna kui erinevate kombetalituste juures. Millist taime on aga kasutatud kurjade vaimude, haiguste ning õudusunenägude tõrjujana? Tegemist on hariliku rosmariiniga!  Rosmariini võite kodu ja tervise kaitseks riputada ukse kohale või voodi päitsesse, mõned inimesed panevad selle ka tatrapadja sisse lisaenergiat ning õnne tooma. Rosmariin annab teile kaitset ka potis köögiaknal, kus ta lisaboonusena toob tuppa mõnusat, kerget ning toniseerivat aromaatset lõhna! Hispaanias kandsid rosmariini rändurid endal kaabu sees, et kurja eemale hoida.

Rosmariin on pärit Vahemere piirkonnast ning kuulub huulõieliste sugukonda. Ära tunnete ta viltja alumise küljega okkaliste lehtede poolest. Muuseas on rosmariinil ka krampe leevendavad, seedimist kiirendavad, uriinieritust soodustavad ning põletikuvastased omadused! Rääkimata sellest, et rosmariin on ideaalne taim maitsestamaks liha, suppe või hõrkjaid aedvilju!

 

Autor: Helena-Reet Ennet

 

Loe ka:
Helena-Reet: 4 põhjust, miks paljud naised endale meest ei leia

Helena-Reet: 17 viisi, kuidas te ise teete oma elu raskemaks kui see on

Helena-Reet: tugeva suhte 12 raudreeglit