Reklaam sulgub sekundi pärast

Hõrgutav kala taignas

Kindasti on juba kõigil teada, et kala on meile väga kasulik, aga kui paljud teist teavad, et rasvase kala söömine aitab leevendada põletikulisi nahahaigusi? Eriti kasulikud on suitsulõhe ning heeringas. Samuti ei tee paha ka lihtsalt tavaline küpsetatud räim koorega või heik taignas. Kala taignas on väga lihtne valmistada ning sobib nii pearoaks kui ka õhtuseks snäkiks.

 

Kala taignas

Vaja läheb:

500g heigifileed
sidrunimahla
2 muna
1 1/2 dl piima
2 dl jahu
õli

 

Valmistamine:

Lõika kala suupärasteks tükkideks ja maitsesta sidrunimahla ja soolaga. Klopi munakollased lahti ning lisa juurde piim, jahu, sool. Sega korralikult, et tükke sisse ei jääks. Vahusta munavalged ja sega taigna hulka. Kuumuta potis õli. Võta kahvliga kala, kasta taignasse ja aseta potti õli sisse küpsema. Küpseta niikaua, kuni taigen on ilusasti pruunistunud mõlemalt poolelt.

 

Serveeri koos erinevate dipikastmetega ning taignas sibularõngastega

 

*Võid kasutada ka räime, lõhet, forelli või mõnd muud meelepärast kala
*Kui taigent jääb üle, siis kasuta seda sibularõngaste valmistamiseks 


Head isu! 

Mirjam Simmer

Kokakunsti toimetaja