Reklaam sulgub sekundi pärast

Hõrgutis otse ahjust!

Pitsa on Itaalia sugemetega erinevate katetega leib, mille ameeriklased on oma "rahvustoiduks" muutnud ning pitsarestorane leidub seal iga nurga peal. Tegelikult on ka Eestis väga hea pitsavalik, aga miski siiski ei trumpa üle kodus ja enda soovide järgi valmistatud pitsat.

 

 

Kodune pizza


Vaja läheb:

1 pakk pitsapulbrit
500 g hakkliha
1 väike ananassikonserv
3 keskmist tomatit
1 suur sibul
250 g riivitud juustu
maitse järgi oliive
ketšupit või tomatipüreed
sinihallitusjuustu
värsket basiilikut

 

Valmistamine:

Valmista taigen pakil ettenähtud viisil. Märgade kätega säti taigen ilusti küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile. Eelküpseta 200 kraadi juures kuskil 5 minutit. Prae hakkliha, lase jahtuda ning maitsesta soola ja pipraga. Eelküpsetatud pitsapõhjale määri ketšupit või potis enne kuumutatud tomatipüreed. Tomatipüree peale hakkliha, ananassikonserv, tomatirõngad, oliivirõngad, sinihallitusjuustu tükikesed ning sibularõngad. Rebi basiilikulehed väikesteks tükkideks ning pane sibularõngaste peale. Kõige lõpuks raputa peale riivjuust. Pane pitsa ahju ja küpseta veel kuskil 10 minutit 200 kraadi juures kuni juust on ilusasti sulanud. Serveerimisel puista peale basiilikulehti. 

 

*Tomatipüreed peab enne kasutamist kuumutama, et hapukat maitset vähendada. 
*Proovi ka seente ja singiga või salaamiga
*Taimetoitlased võivad hakkliha ära jätta ning kasutada erinevaid paprikaid või muid meelepäraseid köögivilju 
*Lastele meeldivad kindlasti väikesed minipitsad! 
*Lase fantaasial lennata! 


Kõige maitsvamat pitsaelamust!

 

Mirjam Simmer

Kokakunsti toimetaja

 

[gallery ids="1897142"]