Reklaam sulgub sekundi pärast

Hõrk juustukook

Ameerikas väga populaarne cheesecake on ka paljude eestlaste südamed võitnud. Koogi valmistamine võtab küll kaua aega ning iga minut tundub kui igavik - siiski on see ootamist väärt. Proovi kindlasti seda retsepti ja sind pärjatakse perekonna poolt parimaks kokaks! 

 

 

Ameerikas väga populaarne cheesecake on ka paljude eestlaste südamed võitnud. Koogi valmistamine võtab küll kaua aega ning iga minut tundub kui igavik - siiski on see ootamist väärt. Proovi kindlasti seda retsepti ja perekonna poolt pärjatakse sind parimaks kokaks! 

Vaja läheb:
75 g soolata võid
1 pakk Digestive küpsiseid
510 g toorjuustu
1 purk magusat kondenspiima
5 spl mett
3 muna

Valmistamine:
Purusta taignarulliga küpsised. Lisa sulatatud või ja mesi ning suru küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi. Vahusta mikseriga toasoe toorjuust ning lisa sellele ükshaaval munad ning kõige lõpus lisa niristades kondenspiim. Vala segu koogipõhjale ja küpseta ahjus 160 kraadi juures 80-85 minutit. Aseta ahju ka anum veega! Kui kook on valmis, lülita ahi välja ja lase sel enne ahjus maha jahtuda. Pärast koogi jahenemist aseta see külmkappi. Kook maitseb kõige paremini just külmana. Kõrvale võid serveerida vaniljejäätist või värskeid maasikaid melissiga.

*Proovi ka nii, et laotad põhja peale banaaniviilud ja alles siis kallad täidise peale! 

Mirjam Simmer
Kokakunsti toimetaja