Reklaam sulgub sekundi pärast

IDEAALNE MAGUSTOIT HALLOWEEN’IKS: maitsvad šokolaadipudingud

Halloween ei ole traditsiooniline Eesti rahvakalendri tähtpäev, ent mida aeg edasi, seda populaarsemaks on halloween'i tähistamine ka meil muutunud. Nii võib Eestiski 31. oktoobri õhtul näha kõrvitsalaternaid, tondimaskidega lapsi ringi jooksmas ning otse loomulikult ei tohiks laualt puududa ka mõni külmavärinaid tekitav magustoit.

Šokolaadipudingust ja küpsisepurust valmib halloweenilik magustoit, mis vaatamata oma jubedale välimusele viib sööja keele suurest naudingust alla.

Vaja läheb:

Puding:

8 dl piima
1 dl suhkrut
3/4 dl maisitärklis
3/4 dl kakaopulbrit

Lisaks:

150 g tumedaid küpsiseid
100 g muretaigent (sügavkülmast)
20 g tumedat šokolaadi

Tee nii:

Pane pudingu koostisosad kastrulisse ning sega need omavahel korralikult läbi. Kuumuta segu pidevalt segades keemiseni. Kui segu muutub paksuks, siis tõsta kastrul tulelt ning lase sellel natukene jahtuda. Jaga puding magustoidukaussidesse või joogiklaasidesse. Raputa pudingule suhkrut, et see vedelana püsiks ja tükki ei läheks.

Rulli taigen lahti ning lõika sellest umbes 7 x 3 cm suurused tükid hauakiviks. Küpseta 200 kraadi juures 5 minutit. Lase küpsistel jahtuda. Sulata šokolaad ning pane see väikese sügavkülmakoti sisse. Lõika koti nurka auk ning pigista seejärel küpsistele vastav tekst. Lase šokolaadil kõvaks minna.

Seejärel purusta tumedad küpsised ning kaunista nendega puding. Aseta ka hauakivid pudingu sisse.

allikas: Soppa365