Reklaam sulgub sekundi pärast

IMELINE VÕLUJOOK, mida võiksid juua igal õhtul

Kas sinul on oma lemmikjook, mida õhtuti enne magamaminekut väikeste sõõmude kaupa, kas siis teleka taga või nina raamatus, rüübata? Paljud inimesed usuvad, et piparmünditee ja soe piim meega mõjuvad rahustavalt ning soodustavad parema ööune, seda nad kahtlemata ka teevad. Kuid tegelikult on olemas hoopiski üks teine, veelgi imepärasem võlujook - kuldne piim.

See jook on tervisele erakordselt kasulik ning eriti soovitatav on teda juua just õhtuti, paar tundi enne magamaminekut oleks ideaalne ajastus. Peamiseks koostisosaks selles hea tervise eliksiiris on kurkum - päikesekarva hõrk vürts, millel on potentsiaalselt ligi 150 raivtoimet. Kurkumit on kasutatud idamaises meditsiinis juba sajandeid. 

Enimlevinud hüved, mida kurkum pakub: 

Tugevdab mälu ja ajutegevust.
• Turgutab seedesüsteemi.
• Aitab säilitada kolesteroolitaset.
• Tugevdab immuunsüsteemi. 

Lisaks kurkumile peitub kuldse piima võlujoogis veel üks salajane koostisosa, milleks on must pipar. Kui need kaks vürtsi omavahel kokku segada, omandab kurkum veelgi suurema ravivõime. 

Kuidas valmistada kuldset piima? 

Vaja läheb: 

 pool tassi filtreeritud vett
• ¼ tassi kurkumipulbrit
• ½ teelusikatäit jahvatatud musta pipart

Kuidas toimida? 

Sega kõik koostisosad keedupotis, üle keskmise kuumusel, omavahel kokku, kuni moodustub pasta. Lase segul jahtuda ning aseta purki, seejärel aseta purk kümikusse. 

Järgmise sammuga lisanduvad uued koostisosad:

1 teelusikatäis kookosõli
• 1 teelusikatäis mett
• 1 tassitäis piima

Nüüd sega need koostisosad, välja arvatud mesi, omakorda kokku purgis olemasoleva pastaga, seda taas kord pliidil, keskmisel kuumusel. NB! Keema ei tohi lasta! Kui segu on valmis, kalla see tassi, lisa mett ning lase hea maitsta. 

Kui juua kuldset piima igal õhtul või vähemalt kord nädalas, märkad varsti, et nii enesetunne kui üleüldine tervis liiguvad positiivsemas suunas. 

 

Allikas: lifeadvancer.com