Reklaam sulgub sekundi pärast

INES KARU-SALO: hindan aega beebiga, kuid ettevõtja minus elab edasi

Eksklusiivse mahemoe brändi KiRiVOO ja InesDance tantsustuudio ja -agentuuri asutaja Ines Karu-Salo ning tema abikaasa Martin Salo said eelmise aasta augustis esimest korda lapsevanemateks. Nüüd, mil Ines on emaks olemise rõõme pisut enam kui seitse kuud nautida saanud, tõdeb ta, et midagi ei jää tegemata ka lapse kõrvalt.

Eksklusiivse mahemoebrändi KiRiVOO ja InesDance tantsustuudio ja -agentuuri asutaja Ines Karu-Salo ning tema abikaasa Martin Salo said eelmise aasta augustis esimest korda lapsevanemateks. Nüüd, mil Ines on emaks olemise rõõme pisut enam kui seitse kuud nautida saanud, tõdeb ta, et midagi ei jää tegemata ka lapse kõrvalt.

Lapse sünd on õpetanud Inest aega veelgi rohkem hindama. "Aeg iseendale on nüüd rohkem kui “kulda väärt”. Esimesed seitse kuud on mind kindlasti paremaks ajaplaneerijaks ja ka kiiremaks otsustajaks muutnud. Ettevõtjana väärtustasin aega väga juba varem, kuid nüüd ei leia põhjust enam ühegi minuti kulutamiseks vähemtähtsatele tegevustele või asjadele, mida annab ootele panna. Emana on iga minut veel rohkem arvel ja tuleb prioriteedid paika panna, et olulised asjad tehtud jõuaksid, sest teadagi kõige jaoks aega ei jagu," muigab ta.

Kuid mil määral on Inese nägemus elust pärast emaks saamist muutunud? "Ma ei saa öelda, et minu nägemus elust ja eesmärkidest muutunud oleks. Ükskõik kui palju ma ei hindaks ja ei naudiks beebiga koos olemist, igatsen juba töörindel hoogsat jätkamist ning ei ole püsivalt koduseinte vahel istuja tüüp. Enne natuke ikka kartsin, et emadus muudab vähem ambitsioonikaks, aga nüüd näen, et asjata, sest soov rohkem ära teha on suurenenud veelgi. Emadus on andnud mulle nagu uue laengu, mõtlemisaega ja uusi unistusi. Nüüd tuleb vaid välja nuputada, kuidas leida mõistlik tasakaal eraelu ja ettevõtja unistuste, ülesannete täitmise vahel."

Lapsi soovib Ines aga kindlasti veel saada ning tema unistuste numbriks on siinkohal kaks või isegi kolm.

Karin Karu