Reklaam sulgub sekundi pärast

INETU VIGA, MIDA paljud emad peale lapse sünnitamist teevad

Emadus on kõige erilisem asi, mis naisega juhtuda saab ning ühtlasi muudab see ka kogu senise eluviisi, lööb segi elustiili ja kaotab kõik senised reeglid ja harjumused, sest beebist saab number üks. Paraku teevad paljud noored emad aga pärast beebi sündi ühe üsnagi kurvastava vea.


Emadus on kõige erilisem asi, mis naisega juhtuda saab ning ühtlasi muudab see ka kogu senist eluviisi, lööb segi elustiili ja kaotab kõik senised reeglid ja harjumused, sest beebist saab number üks. Paraku teevad paljud noored emad pärast beebi sündi ühe üsnagi kurvastava vea.

Nimelt on psühholoogid jõudnud järeldusele, et suur osa noori naisi, kes esimest korda emaks saavad, kaotavad pärast sünnitust teatud mõttes reaalsustaju ja seda just teiste inimeste eludest lähtudes. Oma beebi on loomulikult kõige olulisem ja erilisem, ent aru tuleks siiski saada ka sellest, et beebi sünd ei muuda teiste inimeste elusid.

Psühholoog toob ka näite elust enesest: emaks saades tunneb naine, et kõige olulisem asi siin elus on tema laps ja kõik sugulased tema ümber peaksid samamoodi suhtuma. Kui ema korraldab näiteks lapsele sünnipäevapeo, ent siis jääb laps ootamatult haigeks ja pidu jääb ära, on tegu üsnagi tavapärase juhtumiga. Kõik mõistavad antud olukorda. Kuid siis otsustab ema ootamatult teha uue sünnipäevapeo ning seda äärmiselt lühikese etteteatamisajaga - kui nüüd keegi ei saa kohale minna, sest tööalaselt või mõnel muul põhjusel pole see võimalik, tekib dilemma lapse emaga, kes ei mõista, kuidas saab midagi olla tähtsamat kui tema beebi.

Sellistest väikestest lahkhelidest tekivad ajapikku suuremad lahkhelid ning kahjuks rikub see inimsuhteid. Emaks saamine on eriline, kuid tuleks mõista ka seda, et teistel inimestel ümberringi on siiski ka oma elu ja kohustused ning nad ei saa oma elu katki jätta sel põhjusel, et nende õde või sõbranna sai emaks.

Allikas: sheknows