Reklaam sulgub sekundi pärast

INSPIREERIV ILULOOJA: Anna Saar

„Vaata palun neid Anna Saare pilte, ta on lihtsalt nii stiilne!” soovitavad mulle üksteise järel mitmed sõbrannad. Tõepoolest, Annat sotsiaalmeedias jälgides võib korraga saada nii ilu kui ka stiili üledoosi. Tegemist on inspireeriva naisega ja seda igas mõttes.

Kui Annale pildistamispäeva hommikul bussi vastu lähen, tunnen ta kohe ära. Suured lokirullid peas, kerge kevadine kasukas seljas ja kuulsad Dr Martensi saapad jalas. „Mulle meeldib neid kanda seelikute, aga ka teksastega. Sobivad iga outfit’i juurde!”

Yep, I’m a shirt!

„Mul on nagu veidi selline kodutu stiil…,” naerab kaksteist aastat USAs elanud meigikunstnik Anna Grace Saar (32) nakatavalt ja viitab jõulukingiks vennanaiselt tellitud auklikuks lõigatud bändisärgile. 

…ja see ei ole tema garderoobis mitte ainus omasugune. Just auklikuks lõigatud särgikesed on Anna hetke lemmikud. „Kui seda kollast T-särki Urban Outfittersis nägin, siis teadsin kohe, et ma pean selle ostma,” räägib Anna ja naerab, et kui tema abikaasa hiljem särgi hinda kuulis, pakkus ta, et võib teinekord naisele ise sellise meisterdada.

Anna nimetab oma stiili „üsna kõikuvaks”, sest kõik oleneb konkreetsest päevast ja tujust. „Aga alati üritan väikest särtsu lisada, et kuidagi eristuda. Ma arvan, et minu stiil kõigub naiseliku ja Coachella vahepeal. Kui segad need kokku, siis selline ma tavaliselt olen,” naerab Anna. Coachella ehk maailmakuulsa festivali järgi nimetatud boho-stiili on naise garderoobis tõesti enim. Anna armastab teksamaterjali ja nii tulevad Tartust kaasa reisinud kohvrist välja teksašortsid, teksaseeelik ja teksatagi. Sekka ka pitsist pluuse, kootud rätte ja ikka ja jälle – auklikke särke. „Minu kapis on tõesti hetkel palju teksat, nahka, pitsi ja aukudega T-särke!”

Kui Anna peaks moodi enda jaoks kuidagi defineerima, oleks selle sünonüümiks eelkõige mugavus. „Ma tahan tunda ennast hästi. Riietus ei pea olema alati läbimõeldud, mina teen kõike tunnetuse järgi.”

Hea on ju natukene erineda!

Annale meeldib shopata, aga kuna tema kodulinnas Tartus on valik üsna piiratud, siis leiab ta garderoobilisa sageli ka netiavarustest. „Tõsi, nüüd, kui Tartusse tulid ka Zara ja H&M, siis leian ka sealt palju põnevat.” Varem tuli sageli ikka Tallinnasse poodlema sõita.

Anna üheks lemmiknetipoeks on asos.com. „Mulle meeldib, et sealne valik on hoopis teine kui Eestis ja hea on ju natukene erineda. Eestist ostan palju Zarast, seal on mõnikord täpselt minu maitsele asju.” Seega võib järeldada, et brändinimedes Anna enam kinni ei ole. Lapsena oli rohkem. „Kuna meil ei olnud toona just palju raha, siis ma mäletan, et umbes neljandas klassis ostsin kangapoest triikrauaga peale triigitava Guessi kolmnurga, et näidata koolis, et ka minu teksased on Guessist ostetud,” naerab ta täna. „Praegu eelistan pigem kvaliteeti kvantiteedile.” Siiski on mõned lemmikbrändid Annal aja jooksul tekkinud. „Topshopis on toredaid asju, J.Crew teksad on parimad. Free People’is ja Urban Outfittersis on samuti häid asju.”

Suur kalkuleerija ja valija Anna ei ole. „Pigem on ajaga tekkinud tunne, mis sobib ja mis mitte,” ütleb ta ja toob näite, et kui sõbrannadega reisile minnakse, siis temal on juba sületäis riideid, samal ajal kui teised alles valivad.

Kuigi kohvrist tulevad üksteise järel välja helged ja suvised toonid, siis tegelikult pidavat tema garderoobis valitsema hoopis „must-must-must värvigamma”. Poes leiab Anna enda sõnul enne ikka kõik musta värvi riided üles ja alles siis kõik ülejäänud. „Näiteks on mul vähemalt neli pealtnäha ühesugust jumpsuit’i, kuid tegelikult on minu jaoks kõik täitsa erinevad,” ütleb ta justkui veidi vabandades oma mustahullust.

Inspireerudes ja inspireerides

Kui Anna ise inspireerib oma stiiliga tuhandeid eestlannasid (Instagramis on tal pea 7000 jälgijat – toim), saab ta ka ise enamasti inspiratsiooni just sealtsamast – Instagramist. „Salvestan ära pildid, mis mulle meeldivad, ja hiljem vaatan, et oi, mul on ju ka see ja see olemas, et võiks ka ise proovida neid kokku sobitada.” Mõned nimed, kellel Anna silma peal hoiab, on Halley Elefante (the_salty_blonde), Elle Ferguson (elle_ferguson), Janni Delér (jannid), Danielle (weworewhat), Katri Kats (katrikats), Liis Lemsalu (liislemsalu). 

Anna jaoks on suurim kompliment see, kui keegi lihtsalt küsib, et kust ta midagi ostnud on. „See näitab, et talle meeldib minu stiil. Kui saan kellelegi inspiratsiooniks olla, siis see ongi mulle suurim kompliment.”

 

Tekst: Triin Tisler

Artikkel ilmus ajakirjas Buduaar 3/2017.