Reklaam sulgub sekundi pärast

Itaaliapärane tomatikaste

Too Itaalia enda kööki ning vaarita spagettide peale ise üks hea tomatikaste. Seda valmistades tekib tuppa lõhn ning meeleolu, mida muidu oled filmides näinud. Suurepärane ja toitev roog sobib nii igapäeva toidulauale kui ka pidulikumatele üritustele.

 

Spagetid tomatikastmes

Vaja läheb:

200g purustatud tomateid
180g peekonit
1 sibul
1küüslauguküüs
4-5 musta oliivi
värsket ja kuivatatud basiilikut
500g spagette

 

Valmistamine:

Tükelda sibul kuubikuteks ning purusta küüslauk. Kuumuta paksupõhjalises potis oliivõli ning kuumuta sibul ja küüslauk läbi kuni sibul on muutunud klaasjaks. Kui see on juhtunud, lisa ribadeks lõigatud peekon ja prae seni kuni peekon on mõnusalt kuldpruun. Lisa purustatud tomatid ning viilutatud oliivid ja lase kastmel podisema minna. Maitsesta värskelt jahvatatud meresoola, pipra ja kuivatatud basiilikuga. Serveeri koos spagettide ja värske basiilikulehega.


Head isu! 

 

Mirjam Simmer
Kokakunsti toimetaja