Reklaam sulgub sekundi pärast

Jaagup Kreem:

Jaagup Kreem ei vaja tutvustamist, sest eesotsas temaga on Terminaator hullutanud muusikasõpru juba 20 aastat ühtejutti. Isegi väliseestlased, kes pole oma jalga Eestimaa pinnale aastakümme pannud, teavad ümiseda Termika hitte „Juulikuu lumi“, „Torm“, „Muinasjutumets“, „Ingli puudutus“ jne. Selleks, et püsida tipus 2 aastakümmet, ei piisa vaid heast lauluhäälest ja pillimängu oskusest – vaja on midagi palju enamat.

Jaagup Kreem ei vaja tutvustamist, sest eesotsas temaga on Terminaator hullutanud muusikasõpru juba 20 aastat ühtejutti. Isegi väliseestlased, kes pole oma jalga Eestimaa pinnale aastakümme pannud, teavad ümiseda Termika hitte „Juulikuu lumi“, „Torm“, „Muinasjutumets“, „Ingli puudutus“ jne. Selleks, et püsida tipus 2 aastakümmet, ei piisa vaid heast lauluhäälest ja pillimängu oskusest – vaja on midagi palju enamat. Jaagup nendib ise, et Termikal on endiselt püssirohtu, mida põletada. Järgnevalt intervjuu Jaagupiga, kelle elu väärib kindlasti raamatukaante vahele saamist.


Terminaator on 20 aastat vana. Kuhu edasi? Millist tulevikku Terminaatorile ennustad või loodad?
Ei tea. Ma ei ole sellele eriti mõelnud. „Kuhu edasi“ on muidugi õigustatud küsimus, Eestis oleme ju saavutanud selle aja jooksul kõik, mida üks bänd saavutada saab. Kui alustasime, olid veidi teised ajad ja polnud lihtsalt selliseid võimalusi nagu tänapäeval. Ei olnud MTVd ega nö. kommertsraadiojaamu; ei olnud ka kohti, kus mängida. Nõukogude Liit suckis ja saime seda omal nahal kõvasti tunda. Tulevikku ei oska ma ennustada. Eks aeg näitab, mis meist saab. Ütlen ainult seda, et Termikal on veel püssirohtu, mida põletada ja eks ka meie arene muudkui edasi. Sügisel peaks ilmuma meie uus kauamängiv.

Väsinud ei ole bändi tegemisest? On sellest võimalik üldse väsida?
Muidugi on võimalik ka sellest väsida. On olnud hetki, kus tahaks kõik kuradile saata - bändi, töö, tutvusringkonna... Paraku või siis õnneks, pole ma seda kunagi teinud. Olen mõelnud, et mis siis oleks, kui alustaks kõike nullist. Koliks kuhugi, näiteks Malaisiasse elama ning hakkaks tegelema sukeldumisega jne. Aga kui need mõtted on mõeldud, saabub see äratundmisrõõm, et Jumal tänatud, kõik on hästi - bänd toimib, mul on sõbrad ja töö, mida mulle meeldib teha.

Oskad Sa hinnanguliselt öelda, mitu kontserti on Terminaator andnud selle 20 aasta jooksul?
Arvet pole pidanud, aga arvan, et neid tuleb kokku u. 1000 (+- 300). Mürki küll ei võta. Igatahes on neid olnud palju.

Oled tegelikult õppinud õpetajaks. Mis õpetajaks ja kas pead tõenäoliseks, et ühel päeval ka õpetaja ametit pead?
Päris õpetajaks pole ma õppinud, kuigi jah, algklasse tohiksin ma vist paberite järgi õpetada küll. Olen lõpetanud näitejuhtimise ja re