Reklaam sulgub sekundi pärast

JAAPANIPÄRANE GURMEEKOOL VOL4: Jaapanipärane kookose-toorjuustukook

Buduaari jaapanipärase gurmeekooli magusrooga armusime me kõik. Teatavasti on Aasia maade peamiseks magustoiduks sealsed mahlased puuviljad ja kookospiimast valmistatud desserdid. Restorani Kius armas kokk Anu Kendra oli meile välja pakkunud unustamatult maitsva koogielamuse retsepti ja meie magustoidu toimkonnaliikmed väitsid, et seda oli ka väga lihtne valmistada.

Kõik õnnestus imehästi ja maitses superhea. Kasutasime kvaliteetset Thai Choice kookospiima ja kõrvale nautisime Vinorama Veinistuudio sommeljee soovitatud maitsekooslust. 

JAAPANIPÄRANE KOOKOSE-TOORJUUSTKOOK 

Vaja läheb väikeseid kuumakindlaid vorme. 

I etapp

4 munavalget
120 g suhkrut

Vahusta munavalged koos poole koguse suhkruga vahuks. Lisa teine pool suhkrukogusest ja vahusta, kuni saad topeltmahu. 

II etapp

100 g jahu
100 g suhkrut
4 munakollast
200 g Thai Choice kookospiima
400 g toorjuustu
40 g võid 

Vahusta munakollaseid suhkruga umbes 2 minutit, lisa toasoe või, sõelutud jahu, toorjuust ja kookospiim. Sega munakollasemassile kahes osas juurde munavalgevaht. Jaga kuumakindlatesse vormidesse ja küpseta ahjus veevannil 200 kraadi juures 15 minutit. Vähenda kuumust 140 kraadini ja küpseta veel 10 minutit. Serveeri kirsside ja jäätisega. 

Thai Choice kookospiimasid leiab kõikidest suurematest toidukauplustest ja e-poest www.maitsemaailm.ee.

JOOGIKOOSLUS: Peter Jakob Kühn Oestrich Lenchen Riesling Kabinett

Poolkuiv Riesling on mõnusalt puuviljane, millele pakub tuge meeldiv hape. Maitses domineerivad küpsed õunad ja luuviljad.