Reklaam sulgub sekundi pärast

JAHMATAV AVASTUS: Eesti toit on Soomes kordades odavam!?

Soomes elav eestlane tegi hiljuti jahmatava avastuse ning jagas emotsionaalset postitust ka sotsiaalmeedias. Nimelt selgus, et Soomes maksab Eesti toodang tunduvalt vähem kui Eestis. Kuidas on see võimalik?

"Kas keegi oskab selgitada, kuidas saab Soomes Eesti juust maksta pea 3 korda vähem kui Eestis? Omadelt koorime viimase. Soomes 3,83 €/kg, Eestis ~9,67 €/kg," küsib Soomes elav eestlane sotsiaalmeedias.

Postitus leidis koheselt vastukaja ning on tänaseks kogunud ka hulgaliselt kommentaare. "Minul nii paljud tuttavad käivad Soomest ja Lätist süüa toomas. Aga miks on selline hinnavahe, siis mina küll ei oska seda seletada. Taoline hinnavahe on ka teiste toiduainetega, mida juba ammu tuuakse Soomest ja Lätist," kirjutab üks.

"Kusjuures juustu hinnavahe on aastaid juba selline olnud. Tarbekaup on soodsam - leivad, juustud, mähkmed jne, aga luksuskaup on kallim. Sama on Saksa kohta - kunagi oli test, kus lennata Saksa ja tulla toidukottidega tagasi on odavam kui Prismas käia. AGA nüüd lööme veel keskmise palga lauale? Meil on kallim ja palgad on väiksemad. Pole ime, et immigrandid siia ei taha tulla," leiab teine kommenteerija.

Üks lugejatest pöördus ka E-Piim Tootmise poole ning uuris, millest on tingitud selline hinnavahe. Toome teile vastuse muutmata kujul: "Tere. Kahjuks peame tõdema, et Soomes on riigi poolt kehtestatud maksusüsteem Eestist erinev. Samuti rakendavad kaubandusketid madalamat juurdehindlusprotsenti."