Reklaam sulgub sekundi pärast

JAHMATAV PALJASTUS: üks eestlane on olnud vahekorras üle 500 erineva partneriga

Eesti täiskasvanud elanike seksuaalkäitumist uuriva küsitluse tulemused näitavad, et me ei ole võrreldes naabritega ülearu liiderlikud. Küll aga on Eesti uute HI-viirusesse nakatumiste poolest paraku Euroopa Liidus esirinnas – Läti järel teisel kohal. Ja rohkem kui pooled meie kaasmalastest ei kasuta juhusuhtes olles kondoomi, vahendavad Seitsmesed uudised. 

Mitte kunagi varem ei ole eestlaste seksuaalelu uuritud nii põhjalikult kui täna Tervise Arengu Instituudi poolt avaldatud uuringus. Kokku küsitleti ligi 2000 18-79.aastast inimest. 

"Valdav osa Eesti täiskasvanud elanikkonnast on püsisuhtes ja suur osa on ka rahul oma seksuaaleluga," kommenteeris Tervise Arengu Instituudi epidemioloogia osakonna juhataja Sigrid Vorobjov.

Muuhulgas küsitleti ka seda, kui palju on inimestel olnud elu jooksul seksuaalpartnereid. 51 protsenti vastas, et nad on olnud vahekorras 5 ja enama partneriga. Keskmine on elu jooksul kümne ringis. "Kõige kõrgem arv oli 500, aga siin võib olla tegu ka kalamehe juttudega või siis tahetakse näidata ennast paremana. Aga samas ei saa me unustada ka seda, et võib olla ka, et prostitutsiooni kaasatud inimesed sattusid meie valimisse, mis mõjutab oluliselt keskmist partnerite arvu," lisas Vorobjov. 

Kondoom on uues seksuaalsuhtes sama elementaarne nagu turvavöö autosõidul. Ometi ei kasuta seda kaitsevahendit rohkem kui pooled meie kaasmaalased. "Ligi kümnendik vastas, et tal on viimase aasta jooksul olnud juhusuhe ja kui see oli olnud, siis üle poole oli neid, kes ei kasutanud kondoomi," sõnas Vorobjov. 

Vaata täispikka lugu siit