Reklaam sulgub sekundi pärast

JAHMATAV SKANDAAL: haigla pakkus patsiendile vaikimise eest 1000 eurot!

Mõned aastad tagasi läks noor naisterahvas ühte Lõuna-Eesti haiglasse spiraali paigaldama. Pealtnäha lihtne protseduur lõppes hoopis sellega, et naisel tekkisid meeletud kõhuvalud. Patsient palus spiraali arstidel eemaldada, kuid seda ei tehtud. Järgnesid hoopis mitmed operatsioonid. Naise kõhul on suur arm ja tema igapäevast elu saadavad meeletud valud ja korinad ning laste peale ei soovitata naisterahval enam ammugi mitte mõelda. Haigla pakkus omalt poolt välja kompensatsiooni 1000€ eeldusel, et patsient vaikib juhtunust. 

"See juhtus 2013.aasta 23.aprillil, kui läksin spiraali paigaldama. Peale protseduuri ärkasin operatsioonitoas ja mulle öeldi, et kõik läks ilusasti. Mõne aja pärast kui ennast püsti ajasin, tundsin, et kõhus on imelikud valud. Arst väitis, et valu on tingitud emaka kokkutõmbumisest. Valud läksid aga järjest suuremaks ja olin juba teadvust kaotamas," rääkis anonüümseks jääda sooviv naine Kuu-uurijale. 

"Palusin arstidel spiraali eemaldada ja arst oli sellega nõus. Seejärel viidi mind taas operatsioonisaali. Kui üles ärkasin küsisin arstilt, kas spiraal on eemaldatud ja vastuseks sain, et spiraal peaks nüüd paigas olema."

Naise jaoks oli väga üllatav see, et kuigi ta oli palunud spiraali eemaldamist, arstid seda ei teinud. "Nad küll üritasid ja tuli välja, et nad ei näinud ei niite ega ka spiraali mitte. Ilmselt oli spiraal läinud läbi emaka seina. Lõpuks pandi mind kompuutrisse, kui mu kõht oli tohutu suureks paisunud. Sealt voodis ma enam püsti ei tõusnud, vaid oksendasin rohelist vedelikku.

Lõpuks viidi mind opituppa ja lõigati mu kõht 11 cm lahti. Helistasin abikaasale ja ütlesin talle, et midagi on väga valesti. Seda, miks ma paisunud olin, ma ei teadnud tol hetkel. Ma mõtlesin, et ma suren ära."

Kui arstid lõpuks naise kõhu lahti lõikasid, selgus, et spiraal oli läbi emaka seina läinud kõhuõõnde ja vigastanud tema peensoolt kolmest kohast, mis oli omakorda tekitanud ägeda põletiku ning naise elu oli ohus. 

Naisele tehti ühe ööpäeva jooksul kolm üldnarkoosi ja täiesti terve noor naine lahkus haiglast 11 cm haavaga ning oli mitu kuud voodihaige. 

"Läksime haigla peaarstiga suvel rääkima ja küsisime, et kas keegi selle eest vastutab ka, mis juhtus. Läks mitu kuud aega kuni haigla saatis meile kompromissilepingu, millega nad olid nõus hüvitama meile 1000 eurot," rääkis naine. 

Vaata lähemalt lugu Kuu-uurija lehelt siit