Reklaam sulgub sekundi pärast

Janika Sillamaa: Inimene peaks vähemalt korra tõeliselt armastama

/Rubriik 7/

Ajavahemikul 8.juuni - 28.juuni toimub üle-eestiline kontserttuur "Väike Öömuusikal", kus lavale astuvad Lauri Liiv, Janika Sillamaa, Nele-Liis Vaiksoo ja Mikk Saar ning esitlusele tulevad tuntumad muusikalihitid läbi aegade.

Buduaar on sihikule võtnud öömuusikali staarid ning täna saame vastuseid Janika Sillamaalt.

/Rubriik 7/

Ajavahemikul 8.juuni - 28.juuni toimub üle-eestiline kontserttuur "Väike Öömuusikal", kus lavale astuvad Lauri Liiv, Janika Sillamaa, Nele-Liis Vaiksoo ja Mikk Saar ning esitlusele tulevad tuntumad muusikalihitid läbi aegade.

Buduaar on sihikule võtnud öömuusikali staarid ning täna saame vastuseid Janika Sillamaalt.

1. Mis on Sinu isiklik arvamus sellest üldlevinud inglisekeelsest väljendist ”There is no such thing as bad publicity” (ehk siis, et halba reklaami pole olemas)
Kui on plaan kiiresti kuulsaks saada ja kui on närve rahva viha välja kannatada, siis vist on õige. Aga Eesti on oma põhjamaisuse ja külamentaliteediga paras konnatiik. Siinne kuulsus olla ei anna kellelegi privileege ega ka raha. Ei ole nagu põhjust oma mainet meelega mitte millegi eest rikkuda. Ka on eestlaste kadedus kuulus. Ise pooldan arvamust, et tuntuks on väärt saama need inmesed, kes selle kuulsuse on välja teeninud, kas talendi, mõistuse, oskuste või teenetega ühiskonna või siis inimkonna ees.

2. Paljud avaliku elu tegelased Eestis väidavad tagasihoidlikult, et Eestis pole staare, et on tuntud inimesed. Mis Sina arvad, kas Eestis on staare? Kes on ”staar” Sinu mõistes?
Noh nii ja naa. Eesti oma väiksusega võtab paljud staariks saamise eeldused vähemaks. Kui mõelda "staarluse" all punast vaipa, kõmu, turvamehi ja igavusest kõikvõimalike meelemürkidega elu vürtsitavaid avaliku elu tegelasi, siis on Eesti muidugi tagasihoidlik. Võib-olla selle võrra ka normaalsem. Aga alati on olemas inimesi kellest õhkub isiklikku võlu ja sära. Miks ei võiks seda nn x-faktorit omavat persooni nimetada täheks. Siin pole ehk peadpööritavaid kõrgusi, aga tõeline sädelus torkab silma igalt distantsilt....

3. Palun nimeta oma äranägemise järgi 7 tähtsamat asja, mida inimene peaks kindlasti elu jooksul kogema-tegema. *Sõltumata saatusest inimeseks jääma.
*Omama kohustust vastutada.
*Elama maailmaga kooskõlas, nii looduse, oma kultuuri, kui teiste kultuuridega.
*Peaks vähemalt korra tõeliselt armastama
*Peaks õppima tõeliselt andestama
*Proovima täita vähemalt ühe oma suurtest unistustest
*Oma lapsed suureks kasvatama

4. Millised oleksid 7 tööpakkumist, mida Sa tagasi ei lükkaks?
*Laulmine mõnes muusikaliselt huvitavas kontsert-projektis
*Mängimine ja laulmine huvitavas teatrilavastuses
*Lavastamine
*Kui minult keegi muusikali telliks, siis kirjutaks nii libreto kui muusika (Olen mõned korrad teinud nii seda kui teist, aga mitte kunagi mõlemat korraga)
*Kirjutada ajalooline näidend
*Anda välja Eesti muusika paremik noodis (mu emal on kirjastus, kui vastavad load saaks, siis paneks paljud klassikud nooti)
*Korraldaks ja lavastaks paljusid kontserte, kus kaastegevaks lapsed, noored ja profid.

5. Millised oleksid Sinu 7 soovitust vaba aja veetmiseks?
*Hea teatrietendus
*Hea kontsert
*Maale vanaemale külla (ja appi)
* Valmista perele maitsev õhtusöök hea muusika taustal ja küünalde valgel.
* Mine reisima (Kui on piisavalt pikalt vaba aega)
*Tee kodus suurpuhastus (hetkel praktiseerin)
* Võta hea raamat ja loe see läbi

6. Nimeta palun 7 asja, mida Sa endale ihkaksid osta, aga pole veel mingil põhjusel ostnud? (palun kirjuta asja nimetus, mis firmalt ja umbkaudne hind)
*Oma üürikorter omale päriselt koduks (hindamatu)
*Omale Noortemuusikateatri-maja koos saali, prooviruumide, teatrilao ja raamatukoguga (umb 30 000 000 ehk imeline utoopia)
*Värviprinter (hind ja firma veel välja selgitamata, peaasi, et Vista taha võtaks ja töötaks)
*Uus wok-pann
*Autosse mp3- mängija.
*Eestikeelse koraani, (umbes 500.-) peaks lihtsalt omama. Piibel on, eeposeid igasuguseid, see annaks väga suurest maailma-osast ehk parema pildi (lavastasin talvel tükki Saladinist, tekkis palju küsimusi...)
*Mõne Konrad Mägi maali (hindamatu) - viimati kunstimuuseumis veendusin teistkordselt, et midagi tema värvides ja vormis lihtsalt liigutab mind.

7. Palun nimeta 7 oma lemmik meigi- või hooldustoodet?
*Dr. Renaud azüleeniga rahustav päevakreem
*Avoni SPA seeria Vahemere oliivi juuksemask
*YSL arbuusilõhnaga jumestuskreem
*Puhas Loodus - Kadaka dušigeel
* Cutrini tumeroosa juukselakk
*Chanel nr 5
*Pupa erepunane huuleläige nr 09 (laval kohustuslik)

/Toimetas: Merlyn Uusküla/