Reklaam sulgub sekundi pärast

JÕULUPUU, MIS EI AJA okkaid ja on valmistatud armastusega

Kohe varsti on käes jõulud ja otseloomulikult toovad suur osa eestlastest tähtsa pidupäeva puhul ka kuuse tuppa. Oled sa aga kunagi mõelnud sellele, et ka kuusk on elav taim ning kui eemaldad puu tema loomulikust kasvukeskkonnast ja tood selle endale tuppa, siis tulemuseks on see, et tapad taime. Meditatsiooni ja vaimse maailma sügavamalt tundma õppimisega tegelev Olavi Uisk on leidnud aga lahenduse sellele probleemile ning valmistab koos pojaga ajatuid vineerist kuuskesid. 

Olavi sõnas, et algul oli idee valmistada kuused papist, kuid kuna soome papi valmistamisel kasutatakse mingil määral keemiat on sellel spetsiifiline lõhn. Kuigi hind oleks tulnud palju odavam, siis omapärase lõhna ja hapruse tõttu jäi papp mängust välja ning kasutusele võeti puhas kasevineer. "Vineerkuuse mõte seisnes selles, et teha inimestele midagi sellist, mis jääks talle mitmeks aastaks. Samuti on võimalik kuusk terve perekonnaga koos ära värvida ning seega pakub see ka isetegemiserõõmu. Kui oled oma energia andnud ja koos perega miskit teinud, siis toob see perekonna teineteisele lähemale."

Olavi lisab, et idee keerles peas juba mitu aastat ning eelkõige on vineerist kuused mõeldud inimestele, kes elavad pigem enda jaoks ja mitte teistele. "Eestis on üks firma, kes juhib kuusemüüki ja hooajal on tema käive 4 miljonit. Kui mõelda sellele, et hooaeg kestab 1,5 kuud ja keskmine hind on kuusel 20-30 eurot, siis see on ekslik. Taimed tunnevad ja tajuvad samamoodi nagu inimesed. 

Kui olin enda vaimse teekonna alguses, siis see oli esimene märk, mis mul tekkis, et kõik mis meie ümber on, see on elav ja seal on energiat. Me võiksime oma suhtumist muuta, sest meil on taimedega sümbioos. Inimesed võiksid arendada oma teadlikkust ning aru saada, et kõik pole panustanud müügiedu peale."

Mehe sõnul ei taju tavainimesed energiaid, kuid need kes tajuvad ei too kindlasti endale kuuske tuppa surema ning ei soovi enda koju surmaenergiat. "Nad elavad taimedega sümbioosis. Kui inimene sööb taime, siis ta on talle tänulik. Sügavad taimetoitlased ei lõika taimi näiteks noaga, vaid rebivaid neid."

Olavi valmistab kõnealuseid vineerist kuuskesid koos oma poja Mark Olafiga. Mehe sõnul on ka tema poeg väga sügava sisemaailmaga ning nägi lapsena välja nagu pisikene ingel lokkis juustega. "Poeg annab mulle energiat, et isana pead võitlema oma laste eest ja nende koha eest maailmas. Lapse käest saad justkui teadmise, et ära muretse, kõik saab korda. Maailmas pole olemas juhuseid ja kui sa sellest aru saad, siis pole vaja muretseda. Mida rohkem sa ise muretsed, seda vastuvõtlikum sa hädale tegelikult oled. Poeg on energeetilise poole pealt see, kes annab mulle jõudu ja teadmise, et kõik saab korda. Alguses ikka ju mõtled, et äkki keegi ei osta ja äkki on kole, aga siis taipad, et see on oma enesehinnangute toitmine ja keegi ikka tahab ja keegi ikka ostab."

Ajatu vineerist jõulupuu ei aja okkaid ning kestab aastaid ja aastaid. 

Kuuske on võimalik endale soetada siit või siit