JÕULURETSEPT: piparkoogine kõrvitsa-banaani üllatus
pildid: Tuuli Ivainen

Kuigi jõululauale valmistatakse enamasti muidugi rikkalikult selliseid roogasid, mis pole just kõige figuurisõbralikumad, siis tegelikult võiks ju ka pühade ajal mõne söögikorra pisut kergemalt võtta. See vegan piparkoogine kõrvitsa-banaani smuutikauss teeb kõhule pai ja maitsemeeltele samuti.

Piparkoogimaitseaine ja kaneel lisavad siia mõnusa jõuluhõngu ning kes soovib, võib muidugi paar piparkooki ka kaussi purustatud kujul lisada.

VAJA LÄHEB 

Kogus 2-le:

1-2 (külmutatud) banaani

paar viilu (ca 50-60g) eelnevalt ahjus röstitud ning seejärel külmutatud kõrvitsat

maitse järgi kookose või mandlipiima

1/4 tl piparkoogimaitseainet

1/4 tl kaneeli

vajadusel tunde järgi vett

blenderit/köögikombaini

*kõrvitsa röstimine*

Koori ja tükelda (muskaat)kõrvits ning pintselda kookosrasva või oliiviõliga kergelt üle ning aseta kõrvits küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Rösti kõrvitsat ahjus 180 kraadi juures 20-25 minutit. Lase kõrvitsal jahtuda. Võid röstitud kõrvitsatükid külmutada või valmistada sellest püreed.

VALMISTAMINE 

Koori ja tükelda banaan ning aseta blenderisse/köögikombaini. Lisa juurde tükeldatud kõrvits, kookospiim, maitseained ja vesi. Töötle segu kuni ühtlase kreemise tulemuse saamiseni. Naudi kohe! PS! Smuutisse hapukuse lisamiseks võib lisada ka värskeid või külmutatud jõhvikaid/pohli.

Retsept on Tuuli blogis siin