Üks õige jõulukringel valmib vanematest põlvkondadest pärit retsepti järgi, kus tegelikult kõike grammi haaval ei kaaluta ega mõõdeta ning kehtib vana hea tunnetuse reegel. Küll aga on mõned pidepunktid, millest lähtuda tasuks! Esiteks tainas peaks jääma väga pehme - nii on kindel, et ahjus küpseb pehme sisuga maius, mis ei jää liiga tihke ning nagu iga magusa toidu puhul, siis alati tuleks lisada ka pisut soola - sool toob magusa maitse rohkem esile. Kringel šokolaadiglasuuri ja rosinatega Vaja läheb: 15 dl jahu 5 dl piima 50 g pärmi 1 tl soola 2 dl suhkrut 2 tl vanillisuhkur 2 tl kardemoni200 g sulatatud võid või margariiniTäidis:150 g vahustatud võid 100 g eelnevalt leotatud rosinaid 1,5 sl kaneeli 3-4 sl kakaod 2 dl suhkrutKate:3 sl kuuma vett 2 sl võid või margariini 6 sl suhkrut 2 sl kakaod Tee nii:Vedelda pärm suhkruga. Lisa käesoe piim, sool, sulatatud või, kardemon, vanillsuhkur ja jahu ning sõtku hoolikalt seni kuni tunned, et taigen kausi ja käte küljest lahti lööb. Lase tainal rätiku all kerkida toasoojas kohas umbes tund-poolteist. Tainas peaks umbes kahekordseks kerkima. Nüüd rulli tainas lauale õhukeseks lahti, määri ühtlase kihina peale omavahel segatud täidise komponendid: vahustatud või, rosinad, kaneel, kakao ja suhkur. Keera tainas tihedalt rulli ja vormi kringliks. Küpseta 180-200 kraadises ahjus umbes pool tundi. Kui kringel on valmis, lase pisut jahtuda ning sega kokku glasuur. Lase potis madalal kuumusel keema glasuuri komponendid: vesi, või, suhkur ja kakao ning sega läbi. Määri saadud glasuur eelnevalt jahtunud kringlile ning lase glasuuril taheneda.
Telesaade Buduaar — FOTO: Erakogu Telesaade Buduaar Tahad teada, kas kortsuplaastrid toimivad või mitte – vaata siia!
Kaisa Kuusnõmm — FOTO: Kaisa Kuusnõmm/Instagram Seltskonnauudised “KEHALT OLED mees, aga näost täitsa ilus naine.” Kaisa Kuusnõmm sai šokeeriva sõnumi
Telesaade Buduaar — FOTO: Erakogu Telesaade Buduaar Kas sa tead, milline on maailmakuulus isepruunistavate toodete bränd?
Kaarel Orumägi — FOTO: Beautiful Me Sisuturundus Kaarel Orumägi: Kuidas ma pooleteist aastaga 40kg alla võtsin, ilma rangete toidukavade ja spordiklubide külastusteta
Nordenbeauty.ee — FOTO: Nordenbeauty Sooduskood! Sisuturundus EKSPERIMENT | Kuidas ma enne olulist sündmust 14 päevaga 3.5 kg kaotasin