Reklaam sulgub sekundi pärast

JÕULURETSEPT: suhkruvaba vegan martsipan

Martsipan – see mõnus mandline maius on tuntud kui maitsev lisand kommidele, kookidele ja muudele kondiidtritoodetele ning millest valmistatakse ka armsaid kujukesi. Paraku sisaldab klassikaline martsipan endas hullumoodi suhkurt, mistõttu ei ole klassikalise martsipani näol tegemist sugugi mitte tervisliku kraamiga.

Martsipan – see mõnus mandline maius on tuntud kui maitsev lisand kommidele, kookidele ja muudele kondiidtritoodetele ning millest valmistatakse ka armsaid kujukesi. Paraku sisaldab klassikaline martsipan endas hullumoodi suhkurt, mistõttu ei ole klassikalise martsipani näol tegemist sugugi mitte tervisliku kraamiga.

Tuuli jagab oma blogis aga tervislikuma martsipani retsepti, milles ei ole kasutatud ei suhkrut ega mett ning mis on lisaks sobilik ka neile, kes on vegan tootujad.

VAJA LÄHEB 

150g kõrvitsaseemneid

50g päevalilleseemneid

steviat

veidi soola

köögikombaini/võimsat blenderit

VALMISTAMINE 

Vala seemned köögikombaini ning purusta seni kuni tekib õrnalt tükiline, pehme, kleepuv ja voolitav mass. Seejärel lisa stevia, näpuotsatäis soola ning blenderda veelkord segu ühtlaseks. Võta segu köögikombainist välja ning säilita külmkapis näiteks õhukindlas karbis või kotis. Maiusta kas niisama või valmista maitsvaid komme!

Retsepti näed ka Tuuli blogis siin