Reklaam sulgub sekundi pärast

Jume ilma päikeseta? Iluentusiasti soovitused

Suvi on kohe käes ja me kõik oleme oodanud pikka aega seda hetke kui saaks minna juba mõnusalt sooja päikese kätte ennast pruuniks päevitama. Mis on ilusam kui suviselt pruun jume? Sellele küsimusele on raske head vastust leida. Paraku kaasnevad päevitamisega tulemused, mille tõttu ei naudi mina enam sellest protsessist saadavat jumet ja kasutan alati päikesekiirguse eest kaitsvaid vahendeid. Räägin teile selles artiklis miks ja millega ma seda jumet asendan.


Suvi on kohe käes ja me kõik oleme oodanud pikka aega seda hetke, kui saaks minna juba mõnusalt sooja päikese kätte ennast pruuniks päevitama. Mis on ilusam, kui suviselt pruun jume? Sellele küsimusele on raske head vastust leida. Paraku kaasnevad päevitamisega tulemused, mille tõttu ei naudi mina enam sellest protsessist saadavat jumet ja kasutan alati päikesekiirguse eest kaitsvaid vahendeid. Räägin teile selles artiklis miks ja millega ma seda jumet asendan.

See pole ilmselt uus uudis, et päevitamine tekitab nahavähki ja kiirendab naha vananemist. Senikaua aga kuni see sinuni ei jõua, tundub see vaid sõnakõlksuna ja mõtled „Ah mis vahet seal on, praegu on ju kõik okei”. Paraku võib reaalsus oluliselt kiiremini kohale jõuda. Oleme ausad, 25aastased ülipruunid neiud, kelle näonahk meenutab pigem 35aastase oma, ei ole väga kaunid.  Ka nahakasvajad võivad väga varakult kohale jõuda, juba alaealisena. Minugi perekonnas oli oht, et melanoom on kallale tulnud, õnneks oli tegemist vaid healoomulise kasvajaga. Pärast seda olen ma alati päikselistel aegadel kaitsvaid kreeme kasutanud ja jume saavutanud tänu isepruunistajale.

Kaitsvate kreemide all mõtlen loomulikult SPF tähisega tooteid. Segadust võib tekitada number selle kõrval. Need varieeruvad umbes neljast viiekümneni. SPF number tähistab seda aega, kui palju kauem võid sa ohutult päikese käes viibida. Seega tuleb arvestada seda, kui kiirelt sinu nahk ära põleb. Heledanahalised võivad saada päikesepõletuse juba 15 minutiga intensiivse päikese korral, seega tulekski valida mõni korralikuma numbriga toode. Minu isiklik valik on igapäevaselt SPF 20 ja pikaajalisema päevitamise korral SPF 30.

Pruunistame turvaliselt!

Päikese eest kaitsvate kreemide kasutamine ei pea aga tähendama valget ja jumetut nahka! Isepruunistavad tooted on suurepärane vahend jume saamiseks, kuigi nad omavad väärimatult halba mainet. Müüdid, et need jätavad oranžiks ja laiguliseks, ei lase päris päikesel nahka pruunistada - ma kavatsen need teie jaoks murda. Kasutan isepruunistavaid tooteid iganädalaselt ja tõepoolest, see pole nii lihtne, kui valguskiirte abil pruuniks saamine, kuid säästab naha tervist ja on isegi mõnes mõttes kasulik. 

Kuidas aga saavutada see ideaalne jume? Esiteks tuleb leida kvaliteetne toode. Lihtsaim viis leida sobivaim toode on internetis review-sid guugeldada. Vali kindlasti püsiva tulemuse saamiseks vastav toode, mahapestavad isepruunistajad ei toonita nahka pikemaajaliselt. Eriti tähtis on kasutada spetsiaalset pealekandmiskinnast. Igal muul viisil jääb see laiguline. Järgmiseks põhitõeks on õige nahahooldus. Kasutada ei tohi õli sisaldavaid tooteid ja enne isepruunistaja kasutamist tuleb nahk ka õlivaba koorijaga ette valmistada. Niisutust ei tohi aga ära unustada, sest naha kuivamise korral hakkab jume kiiremini kuluma. Koorimine on aga nahale kasulik, sest see kiirendab naharakkude uuenemist ja aitab seega vanadusemärke peletada, samuti stimuleerida nahaalust vereringet. 

Samuti võib tekkida hirm, kas äkki imbub isepruunistaja naha sisse ja kujutab seeläbi tervisele ohtu. Õnneks mitte, sest isepruunistajad on loodud nii, et need värvivad vaid juba surnud naharakke ja ei imbu sügavale naha sisse. Isepruunistaja ei blokeeri ka reaalse päikese peale hakkamist. Päikesekiirgus on oluliselt tugevam ja jõuab ka sügavamate nahakihtideni olenemata sellest, mis toimub pealmistes rakukihtides. Seega võid sa kanda isepruunistajat peale juba enne esimest randa minekut ja olla lumivalge asemel pruun. 

Isepruunistaja mõjub kuni 8 tundi ja peale selle mahapesemist on saavutatud jume, mis püsib peal tavaliselt 5-7 päeva ja õige hoolduse korral kulub ühtlaselt maha. Allolevatel fotodel on minu saavutatav tulemus ja vajalike sammude näide. Huvi korral küsi julgelt nõu isepruunistajate kasutamise kohta minu ilulehelt Ilu Hetk Kosmeetika Facebookis.

Soovin teile kõigile ilusat suve, turvalist päikesenautimist ja pruuni tervislikku jumet!

Kerli Kaasik

 

 

[gallery ids="2091867,2091870,2091874"]