Reklaam sulgub sekundi pärast

JUUSTEST VARVASTENI – sedasi kasutad õunaäädikat oma ilu heaks

Õunaäädikat võib kasutada ka välispidiselt. Kas juba teadsid neid ilunippe? Õunaäädikas on tõhus naturaalne ja antibakteriaalne aine, mis sisaldab palju tähtsaid mineraale ning mikroelemente. Lisaks seespidisele kasutamisele võib seda kasutada ka välispidiselt iluhoolduses. 

Abiks punnidele

Õunaäädikal on antiseptilisi ja antibakteriaalseid omadusi, mis ennetavad punnide tekkimist. See takistab näiteks bakteritel ja õlil nahapooridesse imbumast. Samuti aitab see taastada ja tasakaalustada naha pH-taset. 

Tee nii: Mõõda kaussi üks kolmandik filtreerimata õunaäädikat ja kaks kolmandikku filtreeritud vett. Leota vatipatja vees ja aseta see näol alale, mis vajab puhastamist. Hoia seda seal umbes 10 minutit ja seejärel loputa sooja veega. Tee seda paar korda päevas paari päeva jooksul.

Pooridele

Õunaäädikas on hea neile, kellel on rasune nahk - nimelt ahendab see poore. Lisaks aitab see suurendada naha vereringet ja vähendada pooride suurust. 

Tee nii: Sega pool tassi õunaäädikat ja pool tassi filtreeritud või destilleeritud vett. Võid lisada ka paar tilka eeterlikku õli, näiteks lavendliõli. Tupsuta segu näole vatipadja abil. Lase paar minutit mõjuda ja loputa siis jaheda veega. Võid korrata seda kaks korda päevas.

Põlenud nahale

Õunaäädikas aitab leevendada põlenud ihu ja kiirendab paranemisprotsessi. Lisaks vähendab see ärritust, põletikku ja sügelust. 

Tee nii: Sega omavahel sama palju õunaäädikat ja vett. Hõõru segu põlenud kohtadele. Korda seda mitu korda päevas kuni põlenud koht on paranenud. 

Kõõmale

Ebameeldiv kõõm on näha väikeste helvestena juustel, riietel ja peanahal. Õunaäädikas toimib seenevastase ravimina ja vähendab kõõma. Samal ajal tasakaalustab see peanaha pH-d ja puhastab ummistunud poore ning karvanääpse. 

Tee nii: Sega õunaäädikat ja vett, mõlemat paar teelusikatäit. Lisa natuke teepuuõli. Hõõru segu peanahale viis minutit. Lase sellel mõjuda veel viis minutit. Loputa juuksed veega ja pese šampooniga puhtaks. Tee seda kaks kuni kolm korda nädalas. 

Sära juustele

Õunaäädikal on juustele teinegi hea omadus. See nimelt toetab nende pehmust ja sära. Lisaks eemaldab see šampoonijäägid.

Tee nii: Sega omavahel veerand tassitäit äädikat ja kaks tassi vett. Kui oled juuksed šampooniga vahule ajanud, kalla segu juustele. Hõõru seda peanahale ja lase enne loputamist 5 minutit mõjuda. Tee seda kord nädalas.

Haisvatele jalgadele

Õunaäädika mikroobivastased omadused aitavad jalgu desinfitseerida, eemaldades lõhna tekitavad bakterid. 

Tee nii: Kalla jalavanni tass õunaäädikat ja 4-5 tassi vett. Leota jalgu vannis 10-15 minutit. Seejärel pese jalad antibakteriaalse seebi ja veega. Tee seda paari nädala jooksul kord päevas.

Hammaste valgendamine

Õunaäädikas aitab ka hambaid valgemaks muuta, kuigi värvi põhjal seda kohe ei usuks. Võid õunaäädikaga suud loputada ja seejärel veega üle kuristada. Ära tee nii aga liiga tihti, sest hambaemail võib kahjustuda. Kui soovid lahjemat segu, siis sega teelusikatäis äädikat tassitäie veega ja loputa seguga suud.

allikas: Doctoroz