Reklaam sulgub sekundi pärast

Kaaluabi: kõige tavalisem risotto

Riisiroog, mis seal siis ära ei ole, eks ole? Päris risotto tegemine on siiski natuke enamat kui ainult riisi keema panemine.

Riisiroog, mis seal siis ära ei ole, eks ole? Päris risotto tegemine on siiski natuke enamat kui ainult riisi keema panemine.

Kõige tavalisem risotto

3 sl oliiviõli
1 kl hakitud sibulat
2 supilusikatäit hakitud šalottsibulat
2 tassi Arborio või Carnaroli riisi
1/2 kl  kuiva valget veini
6 kl kana- või veiselihapuljongit
1/2 tl soola
2 spl võid
1/2 kl värskelt riivitud Parmesani juustu
Värskelt jahvatatud pipart

100 g= 129 kcal


Pruunista  sibulad oliiviõlis  kuldseks. Lisa riis ja sega, kuni see on üleni õliga kaetud. Lisa vein, 1/2 tassi kuumutatud kanapuljongit  ja soola, sega hästi. Keeda pidevalt segades kuni kõik vedelik on imendunud. Nüüd lisa uuesti puljongit 3/4  klaasi kaupa ja keeda segades, kuni iga järgnev lisandunud vedelik on imendunud,  kuni riis on kreemjas  ja "al dente". Eemalda pliidilt ja klopi sisse tükkideks lõigatud või ning pool riivitud juustust. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri kohe, riputa peale riivitud juustu.

www.kaaluabi.ee