Kaaluabi: puravikusupp
foto: sxc.hu

Tänavune sügis on eriti helde puravikusõpradele. Mida head peale praadimise ja marineerimise veel puravikega ette võtta?

Puravikusupp

6-le 835 kcal, portsjon 140 kcal

1 l puravikke
2 spl võid / õli
2 šalottsibul
2 küüslauguküünt
2-3 spl nisujahu
musta pipart
7 dl köögiviljapuljongit
2-3 dl valget veini
(Umbes 1 spl sinihallitusjuustu või 100 g sulajuustu)
1/2 tl kuivatatud basiilikut
1/2 tl kuivatatud tüümiani
1/2 tl kuivatatud estragoni
1/2 tl ürdisoola
1 spl šerrit
2 dl haput või rõõska koort
1 munakollane
peterselli

1. Hauta seeni omas mahlas keskmisel kuumusel. Lisa või, seejärel küüslauk, sibul  ja must pipar. Hauta mõni minut.
2. Lisa 4 dl puljongit ja vein. Lisa veega segatud jahu ja kuumuta supp keemiseni. Lisa sinihallitusjuust tükkidena, kata kaanega ja lase supil keeda nõrgal kuumusel 5-10 minutit.
3. Maitsesta supp ürtide ja  šerryga. Sega koor ja munakollased ning lisa supile. Kuumuta supp, kuid ära lase enam keema. Puista supile peterselli.

 
www.kaaluabi.ee