Reklaam sulgub sekundi pärast

KÄES ON KADUNELJAPÄEV – täna on soodne päev jalakarvade raseerimiseks

Rahvapärimuste järgi on neljapäevad alati veidi erilisemad, väge täis päevad olnud, kuid vana poolkuu neljapäev on veel kõige tähtsam. Kaduneljapäev sobib hästi koristamiseks, halbadest harjumustest loobumiseks ning kodu negatiivsest energiast puhastamiseks. Ka Facebookis olevas "Rahvameditsiini ja teadmiste" grupis on kasutajad pannud kirja uskumusi seoses kaduneljapäevaga. 

"Veepäev ei pea olema, aga kaalu alandamisega võib küll alustada. Kes ei taha, et juuksed ruttu kasvaksid, need võivad täna lasta juukseid lõigata. See peab ka paika, et kui täna teha suurpuhastus, siis püsib pikemat aega korras," kirjutab üks. 

"Koristamise suhtes peab paika - olen võimalusel kaduneljapäeval koristanud ja puhtus püsib tõepoolest kaua," nõustub ka teine. 

Ka kolmas kasutaja kavatseb täna kindlasti kodu koristada: "Olen ka kuulnud, et kõigest, millest tahad lahti saada, sellega peaks täna tegelema ja mida juurde soovid, siis sellega täna mitte tegeleda. Igaks juhuks hakkan täna ka koristama, eks näis siis, kas püsib kauem korras."

"Püsib, püsib puhtam kauem. Ja valge pesu läheb valgemaks ja määrdunud pesu kergema vaevaga puhtamaks. Ja umbrohtu tuleks juurida ja sipelgate vastu võidelda ja dieeti alustada. Omal nahal läbi proovitud pika elu jooksul. ON vahe olemas tõesti," kirjutas veel üks kasutaja. 

Kuidas kodu energeetiliselt puhastada?

Tuuluta korralikult tube ning süüta põlema viirukid ja küünlad. Pese põrandad veega, millesse on lisatud mõned tilgad eeterlikku õli (salvei, lavendel, kadakas). Teine võimalus on pesta sellise soolveelahusega, kuhu ambritäie vee kohta on lisatud 1 spl meresoola. Soolvesi uhub surnud energiad seintelt maha ja lisaks värskendab pindasid. 

Klopi vaibad - vaipadesse ei kogune mitte ainult tolm, vaid ka seisev energia. Ka tasuks kodus aeg-ajalt käsi plaksutada, sest selline tegevus aitab energiad liikuma panna. 

Teised uskumused seoses kaduneljapäevaga: 

- Vanarahvas uskus, et kaduneljapäev on soodne päev vabanemaks mitmetest hädadest, näiteks konnasilmadest, kaest või teistest haigustest. 

Naised, kui soovite, et näiteks jalakarvad ei kasvaks kiirelt tagasi, siis täna on aeg need maha ajada. Samas ei ole aga soovitatav juukseid värvida ega keemilisi lokke teha. 

- Kaduneljapäev on õige aeg suhte lõpetamiseks. Ettevaatlik tuleks täna aga olla uute suhete loomisega, kuna suure tõenäosusega ei jää need püsima.

- Ka on täna ideaalne aeg dieedi alustamiseks või paastumiseks. Samuti on see hea aeg igasugustest halbadest harjumustest ja pahedest vabanemiseks – suitsetamisest, joomisest, narkootikumidest, liigsöömisest vms.