Reklaam sulgub sekundi pärast

KAIA KANEPI räägib, kuidas ta ideaalkaalu saavutas

Läbi aegade Eesti üheks edukaimaks tennisistiks võib kindlasti pidada Kaia Kanepit, kelle teekond antud valdkonnas on olnud kõike muud, kui lihtne. Raamatus "Reketiga tüdruk. Kaia Kanepi teekond Ameerika mägedel" paljastab ta muuseas ka oma võitluse kehakaaluga ning selle, kuidas ta lõpuks ideaalkaaluni jõudis.

Läbi aegade Eesti üheks edukaimaks tennisistiks võib kindlasti pidada Kaia Kanepit, kelle teekond antud valdkonnas on olnud kõike muud kui lihtne. Raamatus "Reketiga tüdruk. Kaia Kanepi teekond Ameerika mägedel" paljastab ta muuseas ka oma võitluse kehakaaluga ning selle, kuidas ta lõpuks ideaalkaaluni jõudis.

Kaia kirjutab, et tema kehakaal on talle aastaid probleeme valmistanud ning pidev kaalutõus ja ranged dieedid mõjusid halvasti nii enesetundele kui ka tennisemängule.

Lõpuks õnnestus Kaial siiski õigesse kehakaalu saada, kus ta end hästi tunneb. "Kristjani abiga olen viimaks ometi ideaalkaalus, 74-75 kilogrammi kandis. Me proovime ka gluteenivaba dieeti ja see mõjub mulle hästi. Kristjan laseb mul väga täpselt jälgida söödud ja kulutatud kalorite hulka. Ta vähendab mu kehakaalu hästi vähehaaval ja pikkamööda, ma pean pidevalt sööma ainult natuke vähem kaloreid, kui ma kulutan. Sellest on abi ja kui ma näen tulemusi, siis tekib tahtmine pingutada. Mu kõht pole tühi, mul on mõnus olla, ma ei pea kannatama nälga, aga kaal langeb," paljastab Kaia, mis meetodi abil ta kaalu langema sai.

Rühma- ja personaaltreener Kristjan Prüüs on lõpetanud 2007. aastal Tallinna Ülikooli kehakultuuri teaduskonna rekreatsiooni erialal, võtnud osa NASM (National Academy of Sports Medicine) workshop'idest ning just tema on see, kes Kaial kaalust alla aitas võtta.