Reklaam sulgub sekundi pärast

KAS 4 NÄDALAGA on võimalik vormi saada: vastab eratreener Laura-Liza Sööt

Kevad pole enam kaugel ning see tähendab, et peagi on aeg hakata ka suvele mõtlema - paljud naised tunnevad just nüüd vajadust end käsile võtta ja lisakilodest vabaneda. Kuid kas näiteks nelja nädalaga on võimalik vormi saada? Küsimusele vastab MyFitnessi spordiklubi personaaltreener ja ühtlasi ka MyFitness Viru klubi juhataja Laura-Liza Sööt.

Laura-Liza on isegi meedias näinud levinud pealkirju: "Get summer fit in 30 days", "Get your beach body in 1 month" jne. Kõne all on dieedid, mis lubavad tulemusi võimalikult lühikese ajaga. 

"Teeme nüüd alustuseks selgeks, mida tähendab "vormi saamine". Tegu on väga laialdase mõistega ning tihtipeale saadakse sellest valesti aru. Vormi saamine tähendab meie kõigi jaoks üldjuhul midagi erinevat. Mõne jaoks tähendab see -5 kg kaalulangust, teise jaoks rohkem lihasmassi, kolmanda jaoks hoopiski kiiremat aega maratonil ning neljanda jaoks üldist head enesetunnet.

Samuti sõltub "vormi saamine" sinu hetke füüsiliselt vormist ning see omakorda dikteerib, kui pika teekonna sa ette pead võtma, et oma parimasse vormi saada. 

Kindlasti on võimalik nelja nädalaga vormi parandada, kuid kui tegu on suure ülekaaluga ning sooviks nii-öelda rannakeha saavutada, siis pigem tasuks olla realistlik ning mõista, et nii lühiajaline see teekond olema ei saa.

Vormi saamine võtab siiski aega ning eesmärgid tuleks panna paika pikemas perspektiivis. Mõistlik on lisada endale väikesed vahe-eesmärgid, mis hoiavad sind motiveerituna ning kogu protsessile tuleks läheneda kaine mõistusega. Samuti tasuks endalt küsida: "Kui vorm on saavutatud, mis saab edasi?"

Järgmise sammuna võikski juba mõelda sellele, kuidas vormi hoida ning mis võiks sinu järgmine eesmärk olla, mille poole püüelda.  

Kui sa ei ole päris kindel, kuidas oma tervise eest hoolt kanda ning trennimaailm on sinu jaoks võõras, soovitan kindlasti pöörduda pädeva treeneri poole, kes sind antud teekonnal aitab."

Kui sa tunned, et tahaksid olla paremas vormis, siis sind abistavad suurima heameelega Myfitnessi eratreenerid.