Reklaam sulgub sekundi pärast

KAS HAIGENA TOHIB trenni teha?

Talv, ja isegi kevad, on aeg, mil paljud meist on haiged. Kõikjal köhitakse ja nuusatakse ning vähestel õnnestub hooajalist grippi vältida. Täiskasvanud inimesed haigestuvad grippi keskmiselt 2-4 korda aastas. Aga kuidas teada, kas tegu on gripiga või mitte? Ajaleht Iltalehti pani kirja viis fakti spordi ja gripi kohta neile, kes ei jaksa haiguse ajal kuidagi paigal istuda. 

1. Gripp on vaid ebameeldiv nohu

Hooajaline gripp on tavaliselt kerge ülemiste hingamisteede infektsioon, mis paraneb umbes nädalaga. Kui haigus kestab kauem, võib see põhjustada näiteks bronhiiti või kopsupõletikku.

2. Mõnepäevane palavik vajab antibiootikumiravi

Antibiootikumid töötavad küll bakterite vastu, kuid need ei aita viiruslike infektsioonide puhul nagu näiteks gripp. Teisest küljest võib bakteriaalne haigus tekkida gripi tagajärjel, seega kui sümptomid ei kao, peaks pöörduma arsti poole.

3. Väikese nohuga võib kerget sporti teha

Kui nohuga koos pole muid sümptomeid, siis võib harrastada kerget liikumist. Kuid pea meeles, et gripp kurnab juba niigi organismi.

4. Liikumine võib grippi hullemaks teha

Füüsiline koormus võib viiruslikku infektsiooni pikendada ning põhjustada raskemaid haigusi. Kui nohuga kaasneb palavik või köha, ära pinguta ennast liigselt.

5. Raske trenniga võib algust teha kohe pärast grippi

Enne tõsise treeninguga alustamist tasuks pärast tervenemist teha kolme- kuni viiepäevane paus. Kerget liikumist võib juba enne seda harrastada.