Reklaam sulgub sekundi pärast

KAS MÄRGADE JUUSTEGA tohib magama minna?

Kas oled alati mõelnud, et fööniga juuste kuivatamine mõjub neile halvasti ning seetõttu lased kiharatel loomulikul viisil ära kuivada? Sa ei ole sugugi ainus, kes väldib juuste mehhaanilist kuivatamist pärast duši all käimist, kirjutab ajakiri Me Naiset. 

Võib aga olla, et juuste märjaks jätmine on suur viga. Just seda meelt on ajakirja Bazaar poolt intervjueeritud Good Hair Day tootemärgi ekspert Tim Moore. Moore'i sõnul ei tohi juukseid pikaks ajaks märjaks jätta. Põhjus peitub selles, et märjana juuksed paisuvad ning avaldavad survet pooridele. 

"Kui juuksed on märjad, siis nad kaotavad oma elujõu. Teisisõnu - su kiharad on märjana nõrgad," rääkis Moore. 

Ehk siis, kui jätad oma juuksed pikaks ajaks märjaks, vigastad neid ning kiharad hakkavad katkema. Tavaliselt kaitsevad juukseid nende loomulik õli, kuid pesemine uhab kaitsva kihi maha ning seetõttu on kiharad eriti altid igasugustele vigastustele. 

Moore'i sõnul kaitsed oma juukseid kui madalal kuumusel suurema niiskuse ära kuivatad. Alles peale seda tohib kuumust tõsta. 

Just sellel põhjusel ei tasuks juukseid enne magamaminekut pesta. Kui lähed märgade juustega magama, siis tekivad kergemini pusad ning lisaks hõõrud juba niigi hapraid juukseid ka padjapüüri vastu. Samuti võib niiskus padjapüüri sisse jääda ning põhjustada erinevaid terviseprobleeme, näiteks põletikku, vinne ja nohu. Seetõttu on juuste fööniga kuivatamine kindlasti hea mõte. Pea vaid meeles kasutada spetsiaalset juustele mõeldud kuumakaitset.