Reklaam sulgub sekundi pärast

KAS MUST KOHV on tervisele kasulik?

Musta kohvi üheks kindlaks eeliseks on asjaolu, et see sisaldab praktiliselt null kalorit ning samas annab kiire energialaengu. Kofeiini lisatakse tänapäeval nii spordijookidele, dieetjookidele, rasvapõletuspulbritele kui ka muudele populaarsetele toodetele. Ent siiski tekib küsimus: kas must kohvi on tervisele kasulik?

Musta kohvi üheks kindlaks eeliseks on asjaolu, et see sisaldab praktiliselt null kalorit ning annab samas kiire energialaengu. Kofeiini lisatakse tänapäeval nii spordi- kui dieetjookidele, rasvapõletuspulbritele kui ka muudele populaarsetele toodetele. Ent siiski tekib küsimus: kas must kohv on tervisele kasulik?

Uuringud kinnitavad, et kui päevane kofeiini tarbimine ei ületa 400 mg, siis mõjub kohv pigem tervislikult. See teeb umbkaudu kaks tassi musta kohvi päevas. Küll aga tasuks vältida rohke suhkruga kohvi tarbimist!

Kõrge vererõhu, raseduse ning ärevushäirete puhul tasuks aga kofeiini tarbimist piirata ning tervislikest huvidest lähtudes eelnevalt arstiga konsulteerida.

Ajurveeda arst dr John Douillard ütleb, et musta kohvi juues langeb diabeeti haigestumise risk ning meeste puhul tasub kindlasti mainida ka seda, et kofeiini tarbimine vähendab eesnäärmevähki haigestumise riski. Lisaks tõdeb dr Douillard, et musta kohvi tarbimine vähendab Parkinsoni tõve riski.

Allikas: elephantjournal.com