Reklaam sulgub sekundi pärast

Kas Rootsi printsesside õhtukleidid on kallimad kui Evelin Ilvese tualett?

Juba mõnda aega on Eesti meedias käinud vaidlus Evelin Ilvese kleidi maksumuse üle. Anonüümsete allikate sõnul läks kleit maksma 15 000 eurot, kuid presidendi kantselei teatas, et kleidi maksumus ei ületanud 2100 eurot. Kus on siis tõde ja palju maksavad teiste riikide esikaunitaride kleidid?

Juba mõnda aega on Eesti meedias käinud vaidlus Evelin Ilvese kleidi maksumuse üle. Anonüümsete allikate sõnul läks kleit maksma 15 000 eurot, kuid presidendi kantselei teatas, et kleidi maksumus ei ületanud 2100 eurot. Kus on siis tõde ja palju maksavad teiste riikide esikaunitaride kleidid? Buduaar uuris Rootsi printsessidele disaininud moeloojalt Linda Nurgalt.

Rootsis sündinud, kuid Eesti juurtega endine modell ning maailmas tunnustatud moedisainer Linda Nurk (37) on töötanud nii Givenchy kui ka Chaneli moemajas. Juba ligi kümme aastat on Linda  õmmelnud rõivaid Rootsi kuningakojale ning just seetõttu teab ta ka omast kogemusest, kui palju maksavad pidulikud õhtukleidid Skandinaavias – korsetiga õhtukleidi hinnad algavad 4000 eurost. Kõige kallim kleit, mis Linda teinud on, maksis 8000 eurot ning ajakuluks oli 100 tundi, kuid see ei läinud sugugi kõrgest soost printsessile. Linda ütleb Buduaarile, et kuningakoda ei priiska rahadega ning pigem on tulnud teha neile kleiti odavamalt kui mõnele teisele kliendile. 

Linda meenutab ka oma kohtumist Eesti presidendiprouaga ja räägib temast kui toredast ja soojast inimesest, kes Rootsis tema äri külastas.

Meedia ja avalikkuse surve all elavatel inimestel ei ole sugugi mõistlik liiga kalleid asju endale osta. Seda teavad ka Rootsi esikaunitarid ning miks ei peaks seda teadma meie avalikkuse tähelepanust karastunud presidendiproua? Kaunis valge kleit võib tõesti mõne silmis olla väärt 15 000 eurot, aga sellist hinda presidendiproua kleidi eest kindlasti ei maksnud. Meil on vaid üks esileedi ja õmblustööde maksumusest suurem väärtus on mittemateriaalne tasu – tähelepanu, au ja kuulsus, mis iga moeloojat saadab, kui ta disainib kleidi presidendiprouale.

 

Mida arvad Sina, kallis Buduaari lugeja?

 

[gallery ids="3005435"]