Reklaam sulgub sekundi pärast

Kas see on armastus esimesest silmapilgust?

Armastus esimesest silmapilgust pole just päris teaduslik lähenemine, aga see ei tähenda, et me ei võiks asja võimalikkuse üle juurelda. 

Armastus esimesest silmapilgust pole just päris teaduslik lähenemine, aga see ei tähenda, et me ei võiks asja võimalikkuse üle juurelda. 

Ning värske uuring kinnitab siiski, et esimene pilk uuele kaaslasele võib anda ettekujutuse, kas inimene sobib sulle, vahendab Women´s Health. 

"Psychological Scinece" avaldas uuringu, milles kahekümnel katsealusel paluti hinnata sadu fotosid: esialgu paare ja siis üksikisikuid. Iga paarifoto kohta  paluti katsealustel kommenteerida, kas nood tunnevad teineteise vastu iha või armastust.
Üksikisikute fotode puhul paluti neil hinnata, kas tegu on abielumaterjali või lihtsalt seksuaalselt atraktiivse inimesega.

Silmategevuse jälgimisega tegid teadlased kindlaks, et kui katsealused märkisid armastusepotentsiaali, jäid nad fotol inimese silmi vaatama. Kui raporteeriti ihast, käisid silmad üle kogu fotol oleva inimese keha.

Kuna katsealused vaatasid enda jaoks võõraste inimeste fotosid, ei saa öelda, et see lahendaks küsimuse, kas armastus esimesest silmapilgust on olemas - nad ei saanud ju teise poolega suhtlust jätkata. 

Kuid oma järgmisel kohtingul võid asja igal juhul proovida: jälgi ta pilku. Kui ta vaatab su silmadesse, on tal kavas romantiline suhe. Kui muud, siis noh, ise tead, kas lähed kaasa!

 

Buduaar.ee