Reklaam sulgub sekundi pärast

KAS SIND OHUSTAB “surnud vagiina sündroom”?

Mida tähendab "Surnud vagiina sündroom" ehk "Dead Vagina Syndrome"? Lihtsustatult on tegu sündroomiga, mille tulemusena ei suuda naine enam seksi nautida, sest tema intiimpiirkond on muutunud liiga tuimaks ja seda üleliigse vibraatori kasutamise tõttu.

Mida tähendab "surnud vagiina sündroom" ehk dead vagina syndrome? Lihtsustatult on tegu sündroomiga, mille tulemusena ei suuda naine enam seksi nautida, sest tema intiimpiirkond on muutunud liiga tuimaks ja seda üleliigse vibraatori kasutamise tõttu.

See võib tunduda naljakas või isegi tobe, ent tegelikult on tegu reaalse sündroomiga - vähemalt nii väidetakse. Seksiterapeut dr. Nicole Prause on vibraatorite mõju aastaid uurinud ning ka tema on kuulnud nii-öelda surnud vagiina sündroomist, millest kirjutatakse välismeedias viimasel ajal üsnagi palju.

Erinevad uuringud on näidanud, et peale vibraatori kasutamist on intiimpiirkond umbes tund aega tõepoolest pisut tundetum kui tavaliselt ja seega võib ka seks oma kallimaga olla vähem naudingut pakkuv, kuid see kõik oleneb sellest, kui tihti vibraatorit kasutatakse. 

Dr. Prause tõdeb, et vibraatori liiga sage kasutamine võib intiimpiirkonna mõnes mõttes ära hellitada ehk siis peale seda tundub seks oma kallimaga liiga tavaline ja orgasmi saamine võib keerulisemaks muutuda, kuid ükski vibraator ei muuda intiimpiirkonda täiesti tuimaks.

Günekoloog Russel Bartels lisab, et mõned naised, kes väga sageli ennast ise rahuldavad, ei saa mehega vahekorras olles orgasmi, sest nad on harjunud vibraatori toimega, mida saab muidugi ise reguleerida ja soovi korral võib orgasmini jõuda ka 30 sekundiga. Seksuaalvahekord on aga midagi muud ning see tähendab ka emotsionaalset lähedust ja kirge, mida ükski sekslelu asendada ei suuda.

Mõlemad tõdevad, et vibraatorit ei tohiks liiga tihti kasutada, ent antud hetkel on nad siiski arvamusel, et "surnud vagiina sündroom" on pisut üle paisutatud. 

Allikas: glamour.com