Reklaam sulgub sekundi pärast

KAS SOOVID PAREMAT SEKSUAALELU? Küsi endalt 10 küsimust!

Seksuaalterapeudi sõnul võib juba küsimuste lugemine aidata sul oma seksuaalsust paremini mõista ning seeläbi saavutada ka parem sekselu.

Seksuaalterapeut Elina Tanskanen tutvustab oma uues raamatus harjutusi, millega saab arendada seksuaalelu. Üheks harjutuseks on seksuaalteraapias kasutatav tööriist, milleks on seksuaalne ajalugu. Mis see veel on? See on pikk nimekiri küsimusi, mis aitab sul läbi käia oma seksuaal- ja elulugu. Eesmärgiks on tundma õppida oma minevikku ja seda, mis kõik võib sinu seksuaalsust mõjutada.

Küsimused pole seotud pelgalt seksi ja seksuaalsusega. Seksuaalne ajalugu võib hõlmata näiteks perekondlikke suhteid, puberteeti, lapsepõlve pereelu väärtuseid ja hoiakuid, sõprust, suhteid, kogemusi läheduse ja hellusega. Läbi selle on võimalik tuvastada ka ebatavalisi, segadust tekitavaid ja traumeerivaid kogemusi.

Tanskanen loetles oma raamatus üles küsimusi, mille abil saab käsitleda seksuaalset ajalugu. Tanskanen usub, et juba küsimuste lugemine aitab sul mõista, millised asjad mõjutavad sinu seksuaalsust.

Kas oskad vastata neile küsimustele?

1. Milline atmosfäär oli sinu lapsepõlvekodus?

2. Kuidas õpetati sind enda tundeid käsitlema?

3. Millal tundsid ennast turvaliselt ja millal mitte?

4. Milline suhe on sul praegu oma lapsepõlve tähtsate inimestega?

5. Kas oled kogenud lapsepõlves või noorukieas midagi traumaatilist?

6. Millised olid sinu esimesed seksuaalsed kogemused?

7. Milline on sinu suhete ajalugu? Kuidas oled tutvunud oma partneritega, millised olid teie suhted ja kuidas lahku läksite?

8. Kui hästi sa tead, mis sind erutab ja millal oled erutatud? Kui hästi sa tead, mis muudab sul erutumise raskeks?

9. Kuidas toimub sinu suhtes seksi algatamine?

10. Kas sul on olnud seksuaalseid kogemusi, mida kahetsed või mis on olnud sinu jaoks ebameeldivad?

 

allikas: Ilta Sanomat