Reklaam sulgub sekundi pärast

Kas teadsid, kui kahjulik on näts?

Igapäevane nätsunärimine on kombeks paljudel inimestel, ometi võiks üritada sellest vabaneda.

Igapäevane nätsunärimine on kombeks paljudel inimestel, ometi võiks üritada sellest vabaneda.

Nätsunärimine on meie tervisele halb tervelt viiel erineval moel, vahendab ViralNovelty.

Energia raiskamine
Nätsu närides on meie näos töös kaheksa erinevat lihast ja pidev närimine tekitab nendele lihastele pikaajalisi pingeid, mis viivad lõpuks krooniliste peavaludeni.

Kahjustunud kõhred
Närides nätsu kulutame me mõttetult oma lõualuudes asuvaid kõhresid ja kahjustame seeläbi oma artikulatsioonivõimet. Kulunud kõhred viivad aga krooniliste valudeni.

Sülje raiskamine
Sülg mängib meie seedeprotsesside juures suurt rolli. Suurtes kogustes hakkab seda eralduma siis, kui me midagi närimine. Nagu näiteks nätsu. Kuna me aga nätsu alla ei neela, vaid jõhverdame seda vahepeal pea terve päeva, raiskame sedasi sülge, mis omakorda vähendab keha üleüldist vedelikusisaldust. 

Mürgised kemikaalid
Peaaegu kõik nätsud sisaldavad kunstlikke lisaaineid ja mürgiseid kemikaale, mis nätsu magusamaks muudavad. Näiteks sisaldub peaaegu kõigis aspartaami, mis põhjustab vähki, diabeeti, allergiat ja ajuhäireid.

Kroonilised terviseriskid
Kõik nätsud sisaldavad rafineeritud suhkruid, mis on tõestatult seotud vähi, vereringehäirete, südamehaiguste, diabeedi ja teiste krooniliste haiguste tekkimisega. 

See loetelu ei tähenda, et nätsu aeg-ajalt närida ei võiks, kuid need, kelle jaoks nätsu suhupistmine on samasugune igapäevane rituaal nagu hammastepesu, võiksid oma harjumused tervise huvides siiski üle vaadata.

 

Buduaar.ee