Reklaam sulgub sekundi pärast

KAS TEED ROHKEM KODUTÖID? Palu kallimal sulle palka maksta

Naised teevad majapidamistöid tunduvalt rohkem kui mehed, sest uuringud on näidanud, et 82 protsenti naistest kulutab oma lapsehoolduspuhkuse just kodutöödele, isegi kui naine teenib suhtes rohkem raha kui mees. Samast uuringust selgus ka see, et naised hoolitsevad laste eest samuti meestest rohkem.

Loomulikult saab iga paar jagada majapidamistööd ja laste eest hoolitsemise nii, nagu nad ise soovivad, kuid ei tasuks unustada koju jäämise tagajärgi. Seda tuletab meelde Rootsi uurija ja teadlane Elin Helander, kelle sõnul saab koju jääv osapool enamasti madalamat palka ning nõrgemat palgatõusu. Madalam sissetulek tähendab ka madalamat pensioni.

"Lisaks tasub meeles pidada, et juhul kui minnakse lahku, on nõrgemal positsioonil see, kes on vähem palgatööd teinud. Minu arvates ei ole õiglane jätta teine maha teda toetamata. See, kes teeb rohkem kodutöid, peaks saama selle eest ka kompensatsiooni," rõhutas ta.

Asja parandamine pole sugugi nii keeruline ning Helander soovitabki avada säästuarve sellele, kes teenib vähem ning teeb rohkem kodutöid.

"Samuti võite avada säästukonto sellele, kes teenib suhtes vähem raha. Lahkumineku korral antakse rahad otse loomulikult sellele, kes on rohkem kodus olnud ja vähem palgatööd teinud. Oluline on tagada, et suhte mõlemad osapooled saavad lahkumineku korral ka üksinda hakkama," sõnas Helander. 

allikas: Baaam