Reklaam sulgub sekundi pärast

KÄTEKREEMI JA SEEBI KASUTAMINE võib palju pisaraid ja rahalist kahju tuua

Käte kreemitamine ja seebiga pesemine tunduvad olema vajalikud ja käte heaolu silmas pidades elementaarsed tegevused. Ometigi peab neid tehes ühte olulist asja meeles pidama - kreemitada ja seebiga pesta ei tohi siis, kui sõrmedes on hinnalised sõrmused. Miks see nii on?

Kätekreem ei ole kahjulik mitte ainult hinnalistele kividele, vaid ka värvitud kalliskividele, valgele kullale ja plaatinale. Kreem tuhmistab värvi ning poeb kivi ja seda kinni hoidva konstruktsiooni vahele, mis lihtsustab kivi väljakukkumist. Kuna kuld on pehme ja kivi kinnihoidvad elemendid kuluvad tasapisi ära, siis võib piisata märkamatust müksust, et näiteks teemant sinu kihlasõrmusest kraanikaussi või asfaldiprakku kaoks.

Kui sõrmus on kindlustamata, võib kahju olla sadades või isegi tuhandetes eurodes. Sama kahjulikult mõjub kalliskividele ka igapäevane seebitamine. Võib küll arvata, et seep puhastab, aga tahked seebiosad lähevad kivi ja sõrmuse vahele ning hakkavad kivi oma kohalt välja aitama.

Kui kannad igapäevaselt hinnaliste kividega sõrmuseid ning kreemitad ja pesed käsi igapäevaselt seebiga nii, et ka sõrmus saab sellega kokku, siis tuleks lasta sõrmus juveliiril aastas korra üle vaadata ja puhastada. Tema oskab ka täpsemalt öelda, kas ja kui palju kannatab konkreetne sõrmus kreemi ja seebiga kokkupuutumist.

Buduaar.ee