Reklaam sulgub sekundi pärast

Katre beebiblogi: selgus saabus dr Šoisi vastuvõtul

Raseduse jooksul on ette nähtud nii mõnedki ultraheliuuringud. Kellele tehakse neid rohkem, kuna on vajadus midagi lähemalt uurida ja tervis korrast ära, ja kellele tehakse neid veidi vähem – vaid paar riiklikku, kohustuslikku haigla poolt.

Raseduse jooksul on ette nähtud nii mõnedki ultraheliuuringud. Kellele tehakse neid rohkem, kuna on vajadus midagi lähemalt uurida ja tervis korrast ära, ja kellele tehakse neid veidi vähem – vaid paar riiklikku, kohustuslikku haigla poolt.

Mina olen oma raseduse jooksul nüüdseks ultraheliuuringutel käinud lausa neli korda. Eks mõne jaoks on see number ehk katastroofiline, sest peetakse ju ulthrahelilainet lootele liigses koguses siiski kahjulikuks. Kui aga teha neid piisavate vahedega, arvan, et ei ole miskit hullu.

Oma kahest varasemast kogemusest rääkisin veidi lähemalt oma teises beebiblogi postituses siin buduaaris, kus oli teemaks, mis soost inimene minu sees end peidab. Käisin nii Pelgulinnas riiklikus kui ka Ida-Tallinna Keskhaigla tasulistel uuringutel, kus mõlemal korral ultraheli läbiviivad arstid ebamääraselt pakkusid, et võin oodata tüdrukut, aga mitte midagi kindlamat. 

Paar päeva tagasi õnnestus mul käia ära ka dr Šoisi vastuvõtul ja tema poolt pakutaval ultraheliuuringul, kus härra mulle kõigest mõni minut pärast mu pikaliheitmist rõõmsalt teatas: „Loodetavasti sirgub siit sama armas neiu kui tema ema.“ Muidugi küsis ta ennemalt ka viisakalt, kas ikka tohib sugu täpsustada, aga naljakas oligi, et ta taipas seda kohe ise küsida. Ju ta ikka harjunud, et enamasti ju selle tõttu tema juures ikka käiaksegi. Nüüd siis aga on selgemast selgem ja kindlamast kindlam: MINUS KASVAB ÜKS ILUS NEIU! :)

Ultraheliuuringu peamiseks põhjuseks oli see, et vaadata, mis olekus laps on ja kuidas ta end minu sees ka tunneb. Kuna mõned nädalad tagasi kurtsin pisut, kuidas laps liigutab minu arvates vähe ja takkaotsa tuli vereanalüüsidest välja, et mu hemoglobiinitase on madal, siis tekkis veidi põhjust muretsemiseks. Ka muidugi see, et laps mu sees oletatavalt risti asetses. Peab teine ju end ikka pea allapoole keerama õigeks ajaks, sest vastasel korral võidakse määrata plaaniline keisrilõige.

Kuulus ja paljukiidetud ultrahelikeskus asub Tammsaare ärikeskuses. Maja on väga suur ja ultrahelikeskusel on seal hubane paari ruumiga osa, mis on maitsekalt sisustatud ja kujundatud. Võrreldes haiglas ootamisega tekkis hoopis teine tunne – kvaliteetsem kuidagi. Teadagi on see tänapäeval väga oluline, sest ruumi välimus määrab esmamulje. Muidugi oli teenindus ka meeldiv ja administraatoritädi pakkus lahkelt joogipoolist, et parajasti sees oleva patsiendi järgi mõnusam oodata oleks. 

Kaua ma ootama ei pidanudki, kuna jõudsin üsna õigeaegselt kokkulepitud ajaks kohale ja doktor võttis mind peagi vastu. Oli veidi kummaline meesarsti juures olla, kuna enamjaolt viivad seesuguseid protseduure läbi ju siiski naisarstid, kuid Marek Šois oli väga tore mees ja temaga sai end mugavalt tunda. Ta rääkis rahulikult ja selgitas väga ilusasti, mis kõik ultrahelianduriga mööda kõhtu ringi veeredes ekraanile vaatlemiseks ilmus. 

Rasedus vastas üsnagi täpselt oma oletatavale pikkusele. Ultraheli põhjal kõigest üks päev vähem, kui minu praeguse arvestuse järgi, 33 nädalat ja 4 päeva. Kuna olen üsna vähese söömaga terve elu olnud ja ka nüüd raseduse ajal on viimasel ajal tekkinud periood, kus ma üsna vähe söön, siis oli tore kuulda, et lapsel oli ultraheli ajal parajasti kõht ikka täis ja ka muude mõõtmiste ja arvude põhjal, mis ekraanile tekkisid, tuli välja, et laps on ikka korralikult toidetud ja nahkkuded samamoodi normis. Ka kõik organid on kenasti arenenud ja luustik korralik. 

Pisike mu sees on varsti valmis saamas. Ainult natukene on veel vaja kasvada ja vähemalt üks kilogramm kaalus juurde võtta. Mina  ei pea aga muud tegema, kui samamoodi rõõmus edasi olema ja mitte muretsema, sest paistab, et hoolimata kõigest tunneb tema end minu sees väga hästi ja mugavalt. Pea kuu aja pärast ta maailma oma silmadega näha tahabki. Tähtaeg on küll 3. oktoober, kuid eks ma siin juba ümardan seda aega väiksemaks, sest tuleb igaks juhuks ka varem valmis olla. :)

Kui kellelgi endal ka plaanis siiski mõni tasuline uuring võtta, soovitan kindlasti Ultrahelikeskust, kui soovite kvaliteetset teenindust, kus keskendutakse spetsiaalselt teile ja võetakse teid rõõmuga vastu. Kui nagunii juba niisuguse lõbu eest raha välja käia ja tahta üks korralik uuring saada, ei ole need need mõned eurod rohkem maksta, kui haiglate tasulised uuringud, sugugi palju. Vähemalt lahkute ise kindla rahu ja meelega, et kõik on korrektselt üle vaadatud, mitte vaid töökohustuse tõttu.

Kindlasti loe ka minu igapäevastest tegemistest ja mõtetest minu isiklikust blogist siin.

Katre

[gallery ids="1994170,1994179"]