Reklaam sulgub sekundi pärast

Katrin Lust: Reisile minnes jäta väärtuslikud asjad koju

Kui turvaline on panna väärtuslikke asju reisile minnes äraantavasse kohvrisse? Tuleb välja, et see pole just kõige parem idee.


Kui turvaline on panna väärtuslikke asju reisile minnes äraantavasse kohvrisse? Tuleb välja, et see pole just kõige parem idee.

Mitu aastat mõtlesin, et olen vist ainus, kes on kohvri lennufirma kätesse usaldades kaotanud pagasi küljetaskust oma ipodi. Iseenesest oli justkui meeles, et panin hinnalise vidina kohvrisse, aga koju jõudes avastasin, et seda enam polnud.

Hiljuti puutus aga ka sõbranna samasuguse ebameeldiva juhtumisega kokku ja seetõttu tahtsin Buduaari lugejaid hoiatada.

Kadri-Mai (28) pakkis asjad Tais olles enne koju tagasi sõitu ja lennukile minekut ülikorralikult hotellis kohvrisse ja kontrollis ka hotellituba seitse korda jutti, et temast sinna midagi maha ei jääks.

“Alles laeval Helisingist –Tallinna, pärast pikka lennusõitu, hakkasin seljakotist kreemi võtma  ja avastasin, et ehtekotti ei ole enam kohvri küljetaskus,” rääkis Kadri-Mai, “Ehtekotis olid aga kõik mu lemmikud ehted. Vanaema kingitud vanaaegsed kõrvarõngad ja lemmikud suured erinevatest kividest sõrmused.”

“Edaspidi reisin ainult kohvriga, mis on lukus ning veel omakorda kiletatud ning väärt asju hoian käsipagasis või enda küljes,” õppis Kadri-Mai ebameeldivast reisikogemusest.

Lennufirmasse pöördumisest ei olnud samuti abi, sest lennufirmad hoiatavad reisijaid juba eos ette, et väärtuslikke asju ei tasu äraantavasse kohvrisse panna.

Kas sina oled kokku puutunud pagasivargusega?

 

Katrin Lust