Reklaam sulgub sekundi pärast

KATRIN LUSTI KAHTLUSTATAKSE ebaseaduslikus sissetungis

Oktoobri lõpus läks Katrin Lust koos "Kuuuurija" võttemeeskonna ja Harjumaa veterinaarkeskuse juhataja Vladimir Vahesaarega üle vaatama Põhja-Tallinna ühiselamus peetud kassivabrikut. Külaskäik päädis sellega, et kassivabriku omanikud tungisid kallale "Kuuuurija" kaameramehele ning Katrin Lustile. Nüüd süüdistab aga prokuratuur Katrinit ebaseaduslikus sissetungis. Avaldame Katrini sotsiaalmeedias jagatud kirja muutmata kujul. 

"Nii kallid sõbrad. Räägin teile nüüd pisut oma töö varjupoolest. Helistab mulle just politsei uurija ja teatab, et prokurör Natalja Lebed soovib mind kassikasvanduse omanike Zuikodega seoses kahtlustatavana ebaseaduslikus sissetungis üle kuulata.

Samuti on kahtlustatav minu operaator, kes sai koha peal peksa ja eriti markantne on see, et kahtlustatavana soovitakse üle kuulata ka veterinaarkeskuse juhti, kes läks loomade heaolu koha peale kontrollima.

Politsei uurija teatas mulle, et kahtlustatavana on mul õigus ka advokaadile, millest ma pean eelnevalt siis teada andma. Ütlen ausalt, et sellist kõnet olen ma varem näinud ainult filmides... et mul on õigus advokaadile jne.

Tuletan meelde lugu oli lühidalt selline, et Zuikod kasvatasid kasse ärieesmärgil juba aastaid ja kõik, kes olid haige v surnud looma tõttu nendega ühendust võtnud, sattusid nende ähvarduste alla. Need ähvardused olid usutavad, sest nad tungisid ka meile oma maja ees politsei juuresolekul kallale. Aleksei Zuiko on muide tapmise eest ka karistatud.

Sisenesin kõigepealt ühe kassihuvilisena ühiselamu tuppa Oksana kutsel ja Oksana Zuiko lubas mul lahkelt võõra inimesena telefoniga oma kassipoegi filmida. Tähelepanuväärne on see, et kõik kassihuvilised kutsus ta sinnasamasse tuppa. Ühiselamu toas ei olnud voodit ega diivanit mis võiksid viidata tema eluasemele.

Mul oli küljes raadiomikrofon, mida mu kaameramees klappidest kuulis ja lindistas. Umbes viie minuti pärast tuli veterinaarkeskuse juht (kellega meil oli kokkulepitud kontrollkäik) ja ta sisenes ruumi ja näitas oma töötõendit. Seejärel ma selgitasin, et olen ajakirjanik ja olen tegemas tema klientide palvel Zuikodest lugu ja tal on täielik õigus vastulauseks. Mina lahkusin kui Oksana Zuiko hakkas koha peal märatsema ja kutsusin politsei. Kaameramees tuli samuti mõne hetke pärast mulle järgi ja kohale jäi ainult veterinaarkeskuse juht.

Ma ei suuda uskuda, et prokuratuur kahtlustab mind sissetungis- eriti kui neil on olemas kõik lindid ja asjaosaliste ütlused. Kas neil tõesti muud teha ei ole.

Muide Zuikod koos oma juriidilise nõustaja Reimo Metsaga kaebasid alguses minu ja TV3 kohtusse, kuid siis hiljem loobusid hagist. Prokuratuur tundub, et ajab asja ikkagi edasi ...sellest, et tekitati kehavigastusi operaatorile või et nad ajasid seal hämarat kassiäri- selle kohta ei ole aga veel ei kippu ega kõppu."