Reklaam sulgub sekundi pärast

KAUAOODATUD KIUS! Külastajaid noortest Eesti kuulsustest igipõliste Nõmme prouadeni

Buduaari seekordne gurmeekooli maitserännak viis meid ühtlasi nii Jaapanisse kui ka Nõmmele, kus juuli lõpus avas külastajatele oma uksed uus restoran-kohvikum (nii nad ise end nimetavad) nimega Kius. 

Seekord olid meile gurmeekoolis abiks kokad Siim Ets ja Anu Kendra, et muuta kaupluseriiulitel olevad Jaapani toiduained kodugurmeeks. Milliste põnevate maitsetega aga Kius oma igapäevast klientuuri kiusab?

Ühel hetkel leidsin enda sotsiaalmeediakanalitest üha sagedamini check in’e põneva nimega asukohast nagu Kius. Tuleb tunnistada, et juba see nimi tekitas uudishimu, rääkimata siis veel kohast. Kiusu Facebooki lehelt sai üsna kohe selgeks, et tegemist on (olenemata oma väga lühikesest tegutsemisajast!) juba väga populaarseks saanud restoraniga, mille maitseelamusi hinnati ülekaalukalt viie tärni väärilisteks.

Buduaar palus restorani kõrgelt hinnanud fännidelt kommentaari, milliseid maitseelamusi Kius neile pakkus. Riina ja Annelyga kontakti võttes olid naised taas kord Kiusus maitseelamuste jahil ja saatsid mulle selle kinnituseks kohe ka fototõestuse. Irma oli saanud Kiusu osas soovituslikku infot veel enne seda, kui restoranile nimigi oli leitud, ning Margit ütles selle peale, kui täheldasin, et paljus nende arvamused kattuvad, et järelikult on selle söögikohaga naelapea pihta tabatud.

RIINA JA ANNELY

Oleme Kiusu külastanud juba mitmeid kordi ja toitudest on meie vaieldamatuteks lemmikuteks vürtsikas pardilihasupp ja soolatud siiafilee. Interjöör on meie arvates väga stiilne ja olemine avar. Külastajaid on siin noortest Eesti kuulsustest igipõliste Nõmme prouadeni. Teenindus on samuti lihtsalt imeline.

IRMA

Sattusin Kiusu tänu oma kolleegile, kes kutsus mind Kiusu Facebooki lehele like’i panema ja nii ma neid külastajate postitusi nägema hakkasin. Sain sõpradega seal peale tööd kokku ja selgus, et Kius on selline tore koht, kuhu saab saatjaks võtta kasvõi naabri koera. Meil oli seltskonnas suur Austraalia lambakoer ja temale toodi kohe ilma küsimata terassile korralik kausitäis vett. Ega meil ju palju kohti ei ole, kuhu koeri kaasa lubatakse, kui ta just käekotti ei mahu. Menüüd vaadates meeldisid ka hinnad, sest 10-13 eurot põhiroa eest ei ole palju. Mulle meeldis nende hooajaline menüüvalik nagu näiteks Eesti räimed ja siiakala, millest mõlemat ka tellisin. Magusat ma oma esmakülastusel ei proovinud, aga lumepallisupp oli üllatus. Seda ma kindlasti lähen ja proovin, sest see magustoit on pärit minu ilusa lapsepõlve ajast.

MARGIT

Nõmme elanikuna sai minust kohe pärast avamist Kiusu püsiklient. Ühel päeval märkasin, et turu kõrval oleva endise kommipoe uksed on kutsuvalt avatud ja seest paistab pilku köitev kohvikuinterjöör. Asukoht on ülimugav kõigile, kellel Nõmme keskuses asju on vaja ajada. Samas on koht väärt ka spetsiaalset kohalesõitmist. Interjöör on kvaliteetne, oskuslikult on kombineeritud vana ja uus mööbel, teisel korrusel on mõnusaid privaatseid nurgakesi. Eraldi väärib esiletoomist avar ja hubane suveterrass oma lebamise diivanite, laualampide ja üüratute hortensiapottidega.

Toidud pakuvad lisaks nauditavale ja tasakaalus maitseelamusele ka silmailu, mis ei ole vähem tähtis.

Hommikusöögimenüüst olen proovinud munaputru peekoni, seente ja köögiviljadega, salatitest sooja kanasalatit ja kitsejuustusalatit, pearoogadest krevetipastat ja maisikana. Kõiki neid julgen soovitada ja tellin tulevikus kindlasti veel. Kes soovib lapsepõlvenostalgiat, telligu magustoiduks lumepallisuppi – näeb väga ilus välja ja maitseb veel ilusamini.

Kindlasti soovitan proovida kohapeal valmistatud sidrunilimonaadi. Ja cappuccino tellijad saavad piimavahule toreda joonistuse. Samas ei muuda söögikohta heaks ainult toit ja interjöör, vaid eelkõige inimesed, kes seal töötavad. Koolitades ise teenindajaid, kiidan selle kohviku teenindajate kodust, kindlat ja mängulist suhtlemisstiili. On tunda, et tegemist on professionaalidega, kes teavad, miks nad seda tööd teha tahavad. Rohkem ma kiidusõnu jagada ei taha, sest muidu ei pruugi ma tulevikus vaba lauda saada.

Olen aastaid oodanud, et Nõmme kandi kohalike pubide vahele ilmuks ka korralik kohvik – lõpuks ometi!

Tekst: Krista Maldur