Reklaam sulgub sekundi pärast

Kauni sisekujunduse saladus peitub väikestes detailides: küünlad

Selles artiklis valgustame teid küünalde osas. Neid väikseid aksessuaare saab iga inimene siseruumide kujundamisel kenasti ära kasutada, nendega saab toa välimust, lõhna ja meeleolu kergesti muuta. Viimaste aastate jooksul on küünaldest kõikjal kodudes saanud igapäevased ja levinud asjad. Mitte nii väga kaua aega tagasi võeti küünlad välja vaid pühade, sünnipäevade ja muude pidulike sündmuste puhul.

[email protected]

Selles artiklis valgustame teid küünalde osas. Neid väikseid aksessuaare saab iga inimene siseruumide kujundamisel kenasti ära kasutada, nendega saab toa välimust, lõhna ja meeleolu kergesti muuta. Viimaste aastate jooksul on küünaldest kõikjal kodudes saanud igapäevased ja levinud asjad. Mitte nii väga kaua aega tagasi võeti küünlad välja vaid pühade, sünnipäevade ja muude pidulike sündmuste puhul. Nüüd on aga iga päev sobiv küünla süütamiseks. Paljud erinevad suurused, kujud, lõhnad ja värvid, mis on poodides kättesaadavad, on küünalde kasutust suuresti laiendanud.

Viimasel ajal on lõhnaküünlad kogu maailmas populaarsust kogunud. Kaubanduskeskustes ringi käies näeme midagi, mida vanasti olemas polnudki - eraldi sektsioonid või lausa poed küünalde tarbeks. Kõige rohkem müüakse neis dekoratiivseid küünlaid, jättes tavalised ja lõhnatud tahaplaanile. Traditsionaalsed lõhnad nagu vanilje, lavender ja kaneel on ikka olemas, kuid on tekkinud ka terve posu uusi ja  põnevaid lõhnu. Näiteks ingveri papaia, härmatis, armujook ja muud eksootilised lõhnad, mida maailma lõhnateadlased meile tutvustavad, avavad meie ninad täiesti uutele hõngudele.

Kuigi pole tavapärane dekoreerida tuba lõhnadega, tõstab ju lillelõhnaline küünal koltunud vana diivani kõrval kogu toa meeleolu.  Sarnaselt ei tahaks keegi panna beebipuudri lõhnaga küünalt söögituppa või banaani lõhna töötuppa. Lõhnad kohe kindlasti muudavad toa meeleolu ja võivad sama teha ka inimese tujuga. Kujuta ette, et üritad tõsiselt vestelda inimesega, kes lõhnab nagu banaan. Pidage ka meeles, et lõhnaküünlaid ei sobi panna söögilauale, muidu segunevad toidu ja küünla lõhnad omavahel. (Jätame keemia parem asjatundjatele).

Kuigi söögituba jääb valikust välja, võib siiski suurtes klaaspurkides müüdavaid küünlaid kasutada pea igas teises toas. Kuna need purgid näevad üsna mitteametlikud välja, oleks parim koht neile köök või elutuba. Nad kestavad kaua ja lõhn täidab kogu korruse tundideks.
â