Reklaam sulgub sekundi pärast

KEELT ALLA VIIV kilutort rukkileival

Tänase tähtsa päeva puhul süüakse paljudes peredes pidusööki ning juuakse ehk ka pits kangemat. Kindlasti on kõikide laual au sees ka vürtsikilu. Kuid miks mitte kasutada natukene fantaasiat ning pakkuda kilu hoopis muul viisil, kui siiani harjunud oleme - näiteks võiks sellest hoopis kilutordi teha. 

Tubli perenaine Inga Kaljus nii tegigi ning jagab keelt alla viivat retsepti lahkesti ka kõikide teiste soovijatega. Inga toonitab, et kuna tordi tegemiseks on kasutatud Fitlapi retsepti, on kogused individuaalsed. 

Kilutort rukkileival

Vaja läheb: 

355 g rukkileiba

125 g 20% hapukoort

3 kanamuna

3 vutimuna

285 g vürtsikilu

15 g võid

1 väike mugulsibul

Rohelist sibulat

Tilli

2-3 kirsstomatit

Jahvatatud musta pipart

Tee nii: 

Keeda munad. Püreesta 3 kanamuna ja hapukoor, maitsesta tiili, soola, pipraga. Lõika leival koorikud maha. Haki 3/4 kilukogusest ning mugulsibul. Pane esimese kihi leivaviilud kõrvuti (3 viilu), määri peale muna-hapukoorekreem, seejärel kilud ja hakitud mugulsibul. Korda tegevust järgmise kihiga. Viimane ehk neljas kiht kata vaid kreemiga. Määri pehme või tordi külgedele, et hakitud roheline sibul püsiks külgedel. Kaunista kilu, rohelise sibula, tilli ja vutimunadega.