Reklaam sulgub sekundi pärast

KEEMILINE KOORIMINE KUI IMERELV, mis paneb naha kaunilt särama

Kui päikesekiired hakkavad pilvede vahelt piiluma, toob ere valgus halastamatult esile tuhmi ja elutu näojume. Siis on kerge keemiline koorimine tõeline imerelv, mis juba ühe protseduuriga toob kevadise sära ka nahale!

Arengud keemiliste koorimiste vallas on viimase aastakümne jooksul olnud väga ulatuslikud, pakkudes uuenduslikke valemeid ja erineva tugevusastmega lähenemisi nii salongihoolduste kui kodukasutustoodete näol. 

Uudseimaks suunaks ka keemiliste koorimiste valdkonnas on nanotehnoloogia, kus toimeained on kapseldatud imeväikestesse nanoosakestesse, et transportida need kontrollitult ja paremini õigetesse nahakihtidesse. Kaasaegse tehnoloogiaga superpindmised ja pindmised keemilised koorimised ongi ülimõnusad ja lõõgastavad protseduurid, kus varasemad happehooldustega seostatud nähud nagu valulikkus, sügelus, turse, punetus ja ketendus on minevik. Küll aga jagub kuhjaga positiivseid mõjusid.

Selliseid hooldusi on võimalik nautida kas üksiku protseduuri või kuurina. Sealjuures saab jätkata koheselt tavapärase elurütmiga, vaid selle erinevusega, et kõik märkavad sinu värskemat ja siledamat näonahka, kus boonusena istub ka jumestus otsekui valatult.

Erinevad keemilised koorimised loovad ideaalse baasi, et jätkata niisutavate protseduuride või mõjusate koduste hooldustoodetega, sest nüüd leiavad aktiivsed toimeained efektiivsemalt tee nahani, et toimetada seal maksimumpööretel!

Kui soovid efektiivse salongihoolduse kohest tulemust, on parim usaldada vastava haridusega kosmeetikut, kes kuulab ära sinu ootused ja soovid ning leiab selle põhjal õige protseduuri. 

Millal sobivad AHA-hapetega superpindmised koorimised?

- Tuhmi ja elutu naha puhul, et anda sära;

- Vananevale nahale, et seda elavdada;

- Kuivale või niiskusvaesele nahale, et lisada niisutatust;

- Ebapuhtale nahale, et koorida ja puhastada tõhusalt;

- Kerge akne korral, et võtta põletikulised protsessid kontrolli alla;

- Liigse päikesekahjustuse tõttu vananevale nahale;

- Ebaühtlase jumega nahale, et ühtlustada nahka.

Millal ei tohiks teha AHA-hapetega koorimisi?

- Herpes ehk ohatis näol. Nagu iga näohooldusega, kaasneb ka siin risk kanda herpesviirus mööda nägu ulatuslikumalt laiali;

- Lahtised haavad;

- Väga tugeva ja ägedas faasais rosaatsea puhul. Viimase osas tasuks konsulteerida arsti või pädeva kosmeetikuga.

Keemilised koorimised jaotatakse:

- Superpindmised koorimised. Toime on epidermisele ehk naha pealispinnale. Annab mistahes tavalisest koorijast tõhusama tulemuse. Mõjub nahka niisutavalt ja silendavalt. Puuduvad igasugused ärritusnähud.

- Pindmised koorimised. Haaratud on epidermis (naha pealmine kiht) kuni basaalmembraanini. Uuendavad ning niisutavad nahka tõhusamalt. Võib ilmneda ajutine kerge punetus ja/või ketendus, mis möödub mõne päevaga, tuues esile uuenenud ja siledama naha.

- Keskmised koorimised. Läbivad epidermise ja baasalmembraani ning jõuavad derma ehk pärisnahani. Teostatakse selleks, et saavutada silmnähtav vananemisvastane efekt või ühtlustada naha struktuuri.

- Sügavad koorimised. Haaratud on epidermis kuni dermani ning jõutakse edasi pärisnahka. Sügavad koorimised on teostatavad ainult meedikute poolt äärmuslikku nahauuendust vajavatel puhkudel.

Levinumad on AHA-happed ehk alfa- alfa-hüdroksühapped, mida saadakse puuviljadest ja teistest looduslikest allikatest. Näiteks viinamarja-, sidrun-, õun-, glükool-, piim- ja mandlihape.

Beetahüdroksühapped  on rasvlahustuvad. Enim kasutatav on salitsüülhape.

Kodune värskuse kiirabi hapete toimel!

Kes eelistab salongikülastusele ajanappuse tõttu või muul põhjusel siiski koduseid kosmeetikume, on ka nende ilutoodete valik täna ääretult lai, alustades näotoonikutest ja seerumitest kuni öömaskideni. Ka koduste AHA-hapete sisaldusega toodete kasutamine toob uskumatult häid tulemusi, kui seda teha järjepidevalt või kuurina. Samuti on hapetel põhinevad kodused tooted enamasti rikastatud nahka toetavate ja noorendavate ainetega nagu peptiidid, kasvufaktorid, tüvirakud, erinevad vitamiinid jpt.

Milliseid AHA-hapete sisaldusega koduseks kasutuseks tooteid võib leida?

- Näotoonik;

- Näopesugeel;

- Näokoorija;

- Näoseerum;

- Näomask;

- Öömask.

Tihtilugu kerkib küsimus, mis vanusest alates tohib AHA-hapetega tooteid või salongihooldusi teha. Tasub teada, et AHA-happed ei küsi Sinu vanust, vaid leidavad lahenduse igale nahaprobleemile.

NB! Keemiliste koorimiste ajal on nahka kohustuslik kaitsta päikese eest toodetega, mille päikesekaitsefaktor SPF on 15–30. Professionaali poolt soovitatud ajaperioodil tuleb vältida otsest päevitamist.

 

Artikkel ilmus ajakirjas Buduaar märts-aprill 2019.