Reklaam sulgub sekundi pärast

Kes maksab arve?

Uue meestuttavaga välja minnes võib naisterahvas sattuda kaunis piinlikusse olukorda. Kui kelner arve toob, tekib situatsioon, kus naisterahvas ja meesterahvas ei tea täpselt, kes ja kui palju maksma peaks. Kuidas olukord lahendada?

Uue meestuttavaga välja minnes võib naisterahvas sattuda kaunis piinlikusse olukorda. Kui kelner arve toob, tekib situatsioon, kus naisterahvas ja meesterahvas ei tea täpselt, kes ja kui palju maksma peaks. Kuidas olukord lahendada?

Kui olete suhtega juba harjunud, siis saate kindlasti raha teemasid kergemini puudutada, aga alguses võib see mõningaid probleeme tekitada.  

Mõningaid naisi näiteks solvab kui mees alati arve maksab. Nad tunnevad end nõrgemana ja võtavad mehe arve maksmist justkui vihjet, nagu ei teeniks naine piisavalt palju raha, et endale eine lubada.   

Kord nägin restoranis huvitavat juhtumit. Kaks kena noort inimest sõid romantiliselt õhtusööki. Kui arve toodi, rebis naine selle mehe käest üsna jõhkralt ära ning nõudis, et tema maksab arve. Mees tundis end silmnähtavalt alavääristatult, naine sai sellest hoogu juurde ning ütles kelnerile: "Meie peres on tasuvam töö minul"  ja naeratas võidukalt. Selge see, kelle jalas seal peres püksid olid. Minuarust oleks see mehele suur asi olnud kui naine oleks tal arve lasknud maksta. Või ehk sooviski naine endale saamatut meest, kes teab.

Teised naised jälle solvuvad kui mees naise eest ei maksa. Siis jääb mehest mulje kui odavast koonrist, kes ainult enda eest seisab. üks tuttav käis kohtamas noormehega, kes absoluutselt igal kohtumisel rahakoti koju unustas. Vabandusi leidus alati, kord oli rahakott kodus, kord oli tal see varastatud, kord oli koer selle ära söönud. Toitu tellis noormees aga alati rõõmuga ja mitme mehe eest. Eelroad, supid, praed ja magustoidud maitsesid küll hästi, aga kahjuks sellel noormehel pikka pidu polnud...

Tegelikult on olemas ainult 3 varianti: sina maksad, mees maksab või teete arve pooleks. On olemas mõned üldised indikaatorid, mille järgi saab aru, kes mida maksma peaks.

Millal maksab mees? 

Mees maksab arve alati esimestel kohtumistel. Kui arve tuuakse, siis lase mehel see maksta, ta tahab arvatavasti endast head muljet jätta ning tunneb end esimesel kohtumisel puudutatult kui sa rahaga lehvitama hakkad. Naise eest hoolitsemine ja arve maksmine on härrasmehelik tegu. See annab naisele märku ka mehe kindlast sisetulekust ning võimest naise eest hoolt kanda. 

Mees maksab arve tavaliselt ka siis kui ta naise esimesena välja kutsub. Samuti peaks mees arve eest hoolt kandma sellistel puhkudel nagu sünnipäevad, pulmaaastapäevad jne. Kui naisterahval hästi läheb ja ta kooli või ülikooli lõpetab, juhiload või ametikõrgenduse saab, peaks mees välja minnes arve maksma ning näitama, et ta on naise üle uhke.

Millal maksab naine või tehakse arve pooleks?

Kui naine kutsub mehe esimesena välja, siis võib ka naine ise arve maksta või selle pooleks teha. Naine võiks välja mehele välja teha ka mehe sünnipäeval või mõnel tähtsal sündmusel mehe elus.

Kui olete juba kaua koos olnud paar, siis on arve pooleks tegemine täitsa normaalne. Kui teil on mehega sarnased sissetulekud, siis ei peaks mees koguaeg kõige eest maksma.

Kui elate koos ning teete mõne ühise reisi või väljasõidu, siis võiksid ka sina oma osa maksta. Pole ju mõtet meest pankrotini viia. Kui lähete ühise sõba pulma või sünnipäevale, siis ostke kink kahepeale.

Üldiselt pole olemas kindlaid reegleid, kes millal maksab. See teema tuleb omavahel delikaatselt selgeks rääkida juba enne tellimist!