Reklaam sulgub sekundi pärast

KIHLASÕRMUS – HINNALINE KAASLANE kogu eluks

Tänapäeval on kihlasõrmus paljude naiste hinnalisim aksessuaar. Mis aga toimub enne seda, kui kaunis sõrmus naise sõrme jõuab? Uurisime Annika Antonilt juveelisalongist V&G Anton, milliseid sõrmuseid Eesti mehed oma naistele kingivad ning miks tasub masstoodangu asemel tellida eritellimusel sõrmus. 

Tänapäeval on kihlasõrmus paljude naiste hinnalisim aksessuaar. Mis aga toimub enne seda, kui kaunis sõrmus naise sõrme jõuab? Uurisime Annika Antonilt juveelisalongist V&G Anton, milliseid sõrmuseid Eesti mehed oma naistele kingivad ning miks tasub masstoodangu asemel tellida eritellimusel sõrmus. 

Kihlasõrmuste hinnad algavad tavaliselt kolmesajast eurost. „Selle eest saab juba pisikese kiviga armsa sõrmuse,” räägib Annika ja rõhutab, et mehed on väga erinevad ja ka sõrmuste eelarved on erinevad. Kihlasõrmuse puhul kehtib väljakujunenud reegel, et mees kingib selle naisele ilma, et naine seda enne näinud ja proovinud oleks. See ei pea aga sugugi nii olema, kuna abieluettepanekut võib teha ka ilma sõrmuseta, et siis koos minna valima sõrmust, mis nii mehele kui naisele väga meeldib. See on ikkagi sõrmus, mida enamik naisi kannab kogu ülejäänud elu. Osades riikides eelistavad ka mehed kihluse märgina sõrmust kanda. Eesti mehed üldiselt siiski kihlasõrmust ei kanna ning käivad oma kallimale sõrmust üksinda ostmas. „Üldiselt tulevad mehed sõrmust tellima oma kindla visiooniga ning sõrmuse suurus on siis juba teada.” Annika lisab, et kui pärast siiski selgub, et sõrmus ei ole kallimale paras, siis nende juurest tellitud sõrmused tehakse kõik tasuta parajaks. „Tüüpiliselt on kihlasõrmusel üks kivi, aga see ei pea ilmtingimata olema teemant.” V&G Antoni juveelisalongist tellitakse palju sõrmuseid eritellimusel, aga ostetakse ka otse letilt, sest pole just kuigi palju neid mehi, kes sõrmuse disainis oma sõna sekka öelda soovivad. Pealegi saab letist ostes mure kiiresti lahendatud, eritellimusel sõrmused seevastu valmivad kuni kolme nädalaga. „Selle taga on suur töö ja eks seetõttu on ka hinnad palju kallimad kui masstoodanguna valmivatel sõrmustel,” selgitab juveelisalongi turundusjuht. 

Mida peaks silmas pidama kihlasõrmust valides?

Tõenäoliselt on kõige olulisem asjaolu, mida kihlasõrmuse valimisel silmas peaks pidama, kui tihti hakkab naine seda sõrmust kandma. Tüüpilised vääriskividega sõrmused ei ole mõeldud igapäevaseks kandmiseks, sest kalliskividele ei meeldi igapäevane kreemide, nõudepesuvahendite ja seepidega kokkupuutumine. Kui on soov kihlasõrmust siiski iga päev kanda, peaks see olema valmistatud tugevama konstruktsiooniga, kus kivi või kivid istuvad sügavamalt kinnituste vahel kui tavaliselt. Sellest soovist tuleks kindlasti rääkida sõrmust tellides või ostes. Õige konstruktsioon välistab kivide kvaliteedi muutuse ja isegi nende kadumise, sest kuld on pehme metall ning kipub igapäevasel kasutamisel kuluma.

Et tutvuda valmissõrmuste valikuga või konsulteerida oma unistuste sõrmuse valmistamise osas, tasub seada sammud V&G Antoni juveelisalongidesse, mis asuvad Tallinnas Tammsaare tee 116 ja Paldiski mnt 20. Uuri lisaks vganton.ee.

Loe lähemalt ka juveeliga sõrmuste etikettist SIIT.