Reklaam sulgub sekundi pärast

KIHNU VIRVE: MINU ELU kuldreeglid

Igaühel meist on oma tõed, mille järgi me elame, kuid mõnikord leiame selle otsitud tarkusetera hoopis kellegi teise jutust. Seekord palusime oma elutõed ritta seada meie armastatuimal rahvalaulikul Virve Köstril (89) ehk Kihnu Virvel. 

"Olen elanud läbi tuulte ja tormide, mis on teinud elu mitmekülgseks. Praegu on elu rahulik – teen laule ja käime vahel oma pereansambliga esinemas," ütleb Virve ja soovib kõigile ilusat ja mõnusat suve!

Mõtle hoolega, enne kui oma sõnad käiku lased, et ei oleks kunagi vaja kahetseda, mida sa öelnud oled. Kuid vahel siiski ütleme asju, enne kui mõtleme ning siis ei ole enam välja öeldud sõnu võimalik tagasi võtta, tehes sellega vahel ka kellelegi haiget.

Ükskõik milline sinu elu ka ei oleks, tunne alati rõõmu ning rahu sellest, mis sul on, mitte ära kadesta teisi, sest elu on meile kõigile antud vaid üks kord. 

Tahaks alati loota, et ausus ning õiglus oleks inimeste seas. Eesti vanasõna ütleb: kes teisele auku kaevab, see ise sisse kukub. Minu arvamuse järgi on nii, et kellel võim, sellel tundub olevat ka õigus. Need vanad Eesti rahva ütlused hakkavad rohtu kasvama.

Ilmunud ajakirjas Buduaar